Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και οι καταστροφικοί άνεμοι έχουν αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Καλιφόρνια μετά από μια φονική εβδομάδα με ακραία καιρικά φαινόμενα. Την ίδια ώρα οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς προετοιμάζονται για περισσότερες δυνατές βροχοπτώσεις και χιόνι μέχρι την Τρίτη, ενώ οι μετεωρολόγοι δηλώνουν ότι η βόρεια και η κεντρική Καλιφόρνια εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο μιας «αδυσώπητης επέλασης κυκλώνων»,

Δύο αλληλεπικαλυπτόμενα φαινόμενα -ένα τεράστιο αερομεταφερόμενο ρεύμα με πυκνή υγρασία από τον ωκεανό που ονομάζεται «ατμοσφαιρικό ποτάμι» και ένα εκτεταμένο σύστημα τυφώνα με χαμηλή πίεση γνωστό ως «κυκλώνας-βόμβα»- προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες και χιονοπτώσεις ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα. Οι τελευταίες καταιγίδες απεικονίζουν με τον χειρότερο τρόπο τις συνέπειες των θερμότερων θερμοκρασιών της θάλασσας και του αέρα από την κλιματική αλλαγή.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από περιστατικά που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες στην Καλιφόρνια από το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς. Περισσότερα από 460.000 σπίτια παραμένουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με στοιχεία του PowerOutage.us.

«Η Δυτική Ακτή παραμένει υπό τον στόχο μιας ανελέητης επέλασης κυκλώνων που σχηματίζονται και εντείνονται πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό», ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) στη σημερινή της πρόγνωση.

Την περασμένη εβδομάδα τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν καταστροφικές ριπές ανέμων, με αποτέλεσμα να ανατραπούν ημιφορτηγά, να πλημμυρίσουν δρόμοι σε μικρές πόλεις κατά μήκος της ακτής της βόρειας Καλιφόρνια, ενώ ένα κύμα καταιγίδας κατέστρεψε μια προβλήτα στην παραλιακή πόλη Σάντα Κρουζ.

Η ισχυρή βροχόπτωση και το χιόνι έχουν ήδη προκαλέσει εκτενείς καταστροφές, κάτι που σημαίνει ότι η επόμενη καταιγίδα που θα περάσει στις αρχές αυτής της εβδομάδας είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει νέες πλημμύρες, σύμφωνα με τη NWS. Παράλληλα, από τις έντονες χιονοπτώσεις τα βουνά της Σιέρα Νεβάδα ενδέχεται να καλυφθούν με ενάμιση μέτρο χιόνι έως την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα