Λίγες μόλις ημέρες αφότου τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι κυκλοφόρησαν κατά λάθος νωρίτερα με νέες αποκαλύψεις για διχόνοια και συγκρούσεις εντός της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, μια σειρά από τηλεοπτικές συνεντεύξεις θα αρχίσει να προβάλλεται αρχής γενομένης από σήμερα Κυριακή. Στις συνεντεύξεις αυτές αναμένεται ο πρίγκιπας Χάρι να εξαπολύσει νέες επιθέσεις στη βρετανική μοναρχία.

Στο βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι «Spare», το οποίο κυκλοφόρησε στην Ισπανία την περασμένη Πέμπτη πέντε ημέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, δεν περιέχονται μόνο προσωπικές λεπτομέρειες, όπως το πώς είχε την πρώτη του σεξουαλική επαφή και πώς έκανε ναρκωτικά, αλλά αποκαλύπτονται επίσης και ιδιωτικά οικογενειακά περιστατικά, όπως ότι ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Γουίλιαμ, τον γκρέμισε σε έναν καυγά, ή ότι τα δύο αδέρφια παρακάλεσαν τον πατέρα τους, βασιλιά Κάρολο, να μην παντρευτεί τη δεύτερη σύζυγό του, Καμίλα, σύμφωνα με το βιβλίο.

Οι σχολιαστές στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζουν ότι ο Χάρι έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη κρίση στη βασιλική οικογένεια από τη δεκαετία του 1990, μετά τη διάλυση του γάμου του Καρόλου με την πρώτη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, μητέρα του Ουίλιαμ και του Χάρι.

Όλα αυτά αποκαλύπτονται μόλις τέσσερις μήνες αφότου πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο. Από τότε που ο Χάρι και η Μέγκαν εγκατέλειψαν τα βασιλικά τους καθήκοντα και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια το 2020, έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τη συμπεριφορά της βασιλικής οικογένειας και του παλατιού.

Από τη συνέντευξή τους με την Όπρα Γουίνφρεϊ το 2021 μέχρι τη σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων στο Netflix τον περασμένο μήνα και τώρα το βιβλίο του Χάρι, το μήνυμα του ζευγαριού είναι το ίδιο: ότι η βασιλική οικογένεια και οι βοηθοί της όχι μόνο απέτυχαν να τους προστατεύσουν από τα εχθρικά έως και ρατσιστικά μερικές φορές μέσα ενημέρωσης, αλλά διέρρευσαν συστηματικά αρνητικές ιστορίες για αυτούς.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο για το βιβλίο από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ή οποιονδήποτε εκπρόσωπο της βασιλικής οικογένειας, μια στάση που επαινείται από πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως αξιοπρεπής. Ο Γουίλιαμ «καίγεται» από θυμό, αλλά δεν θα απαντήσει «για το καλό της οικογένειάς του και της χώρας», έγραψαν οι Sunday Times.

Την Κυριακή, περισσότερες σκέψεις του Χάρι, θα δημοσιοποιηθούν σε άλλες τρεις τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Είχαν προγραμματιστεί να μεταδοθούν πριν από την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου του Χάρι την ερχόμενη Τρίτη, ενώ τα δείχνουν τον Χάρι να υποστηρίζει ότι θέλει να παρουσιάσει την δική πλευρά του στην ιστορία. «Δεν ξέρω πώς η σιωπή θα κάνει τα πράγματα καλύτερα», λέει ο Χάρι στη συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ υπερασπίστηκε τη βασιλική οικογένεια σήμερα, λέγοντας ότι είναι «περήφανος» για αυτούς παρά τους ισχυρισμούς στο βιβλίο ότι η μοναρχία είναι ένας σκληρός θεσμός που απέτυχε να προστατεύσει τον Χάρι και τη σύζυγό του.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πολλοί Βρετανοί έχουν κουραστεί με όλο το βασιλικό μελόδραμα και οι περισσότερες αποκαλύψεις μάλλον δεν θα τύχουν ιδιαίτερου ενθουσιασμού, είτε η συμπάθεια για τον Χάρι και τη Μέγκαν είτε για αυτούς που επικρίνουν. Από την άλλη, το βιβλίο του Χάρι είναι νούμερο ένα στη λίστα βιβλίων με τις περισσότερες πωλήσεις στην Amazon

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους