Διευκρίνιση προς τους κτηνοτρόφους για την υποβολή των αιτήσεων για την ενίσχυση στις ζωοτροφές των 89 εκατ. ευρώ (Μέτρο 22) δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας, αφού μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί νέα παράταση και η εφαρμογή σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις θα μείνει ανοιχτή μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2023.

Ζωοτροφές: Πώς να συμπληρώσετε την αίτηση στήριξης – Αναλυτικές οδηγίες

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε σχέση με τις αιτήσεις του Μέτρου 22 για την ενίσχυση των ζωοτροφών επισημαίνονται τα εξής:

  • Επιλογή σε κάποιο από τα πεδία της Αίτησης του Μέτρου 22, πρέπει να έχουν όσοι αιτούνται στο Υπομέτρο 2, Εντατική Κτηνοτροφία. Εάν κάποιος υπάγεται σε 2 κατηγορίες/πεδία, αρκεί να επιλέξει τουλάχιστον μία εξ αυτών.
  • Ωστόσο, εάν κάποιος ανήκει στο Υπομέτρο 1, Eκτατική Κτηνοτροφία, και παρόλα αυτά επιλέξει κάποιο από τα πεδία, τότε θα αγνοηθεί αυτή η επιλογή κατά την επεξεργασία της αίτησης.

Να σημειωθεί ότι στόχος του Μέτρου 22 είναι η παροχή έκτακτης προσωρινής στήριξης στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ειδικότερα την μεγάλη αύξηση των τιμών των ζωοτροφών.

Η ενίσχυση δίνεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022 και συγκεκριμένα από τις δράσεις:

  • Υπομέτρο 1: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εκτατικής αιγοπροβατοτροφίας και βοοτροφίας.
  • Υπομέτρο 2: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εντατικής αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, πτηνοτροφίας και χοιροτροφίας.

Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα και η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στον ιστότοπο https://m22.opekepe.gr/

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO