Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες για απάνθρωπη αντιμετώπιση υποψήφιων αεροσυνοδών από γνωστή αεροπορική εταιρεία στην Ισπανία, με τρεις γυναίκες να τονίζουν πως οι ιθύνοντες τις ανάγκασαν να γδυθούν.

Όπως μεταδίδει η βρετανική Daily star, επικαλούμενη ισπανικά ΜΜΕ, εκατοντάδες γυναίκες έσπευσαν σε πρόσκληση που είχε απευθύνει η Kuwait Airways, προκειμένου να προσληφθούν ως αεροσυνοδοί. Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, το όνειρο αυτό μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε εφιάλτη.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο σε ξενοδοχείο στην Ισπανία, όπου η εταιρεία «Meccti», που χαρακτηρίζεται ως «το μεγαλύτερο παγκοσμίως πρακτορείο πρόσληψης προσωπικού καμπίνας», διενεργούσε τις συνεντεύξεις των υποψηφίων για λογαριασμό της  Kuwait Airways.

Σαν… άλογα

Μία γυναίκα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την υποχρέωσαν να βγάλει σχεδόν όλα της τα ρούχα, εκτός από τα εσώρουχα. Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένοι επιθεώρησαν ακόμη και τα δόντια τους –σαν τα άλογα– ενώ η Μαριάνα, μια 23χρονη που έκανε αίτηση, αποκάλυψε ότι μια γυναίκα στη συνέντευξη κρατούσε σημειώσεις καθώς την επιθεωρούσε, όντας η ίδια σχεδόν γυμνή, τονίζοντας πως αισθάνθηκε «σαν ζώο στο ζωολογικό κήπο».

Μετά τον έλεγχο, όσοι ήταν υπέρβαροι, φορούσαν γυαλιά, είχαν σπυριά ή εμφανείς ουλές, απορρίφθηκαν αμέσως, με την υπεύθυνη να λέει ότι «δεν προσλαμβάνουμε σημαδεμένους».

Η Μαριάνα πρόσθεσε: «Σε ένα κορίτσι που μιλούσε επτά γλώσσες της είπαν ότι αποκλείστηκε επειδή είχε μια μικρή ουλή στο φρύδι της».

«Με έγδυσαν»

Μια άλλη συνεντευξιαζόμενη, η 23χρονη Μπιάνκα, είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η γυναίκα πριν από αυτήν βγήκε κλαίγοντας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Όταν ήρθε η σειρά της, της ζητήθηκε να σηκώσει το φόρεμά της, αλλά οι υπεύθυνοι ήθελαν να δουν περισσότερα, και τελικά έμεινε φορώντας μόνο το σουτιέν, τη φούστα και το καλσόν της.

«Μου ζήτησε να ανοίξω το στόμα μου και κοίταξε μέσα σαν να ήμουν άλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια τρίτη γυναίκα, η 19χρονη Μαρία, είπε ότι ενώ σε μερικούς από τους ερωτηθέντες είπαν ότι έπρεπε να χάσουν βάρος και να τρώνε λιγότερο, ενώ σε άλλους ανέφεραν ότι έπρεπε να βάλουν βάρος.

Ούτε η Kuwait Airways ούτε η Meccti σχολίασαν τους ισχυρισμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Παρίσι 2024: Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux
Διεθνή |

Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux

Με τιμές ανταγωνιστικές με τα καλύτερα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και χώρο για τη συνοδεία, τα ιστορικά αρχοντικά γύρω από το Παρίσι είναι οι πιο καυτές κρατήσεις αυτού του καλοκαιριού