Στα χέρια της Ντελφίν Αρνό (Delphine Arnault), κόρη του δισεκατομμυριούχου (Μπερνάρ Αρνό) Bernard Arnault, περνά η διοίκηση της Dior, με απόφαση του 73χρονου Γάλλου μεγιστάνα.

Η 47χρονη Delphine ξεκίνησε την καριέρα της στη διεθνή εταιρεία συμβούλων στρατηγικής McKinsey, όπου εργάστηκε ως σύμβουλος για δύο χρόνια. Το 2000 μετακινήθηκε στην εταιρεία του σχεδιαστή John Galliano την οποία βοήθησε να αναπτυχθεί, αποκτώντας εμπειρία στη βιομηχανία της μόδας.

Dior: Η ξεχωριστή τσάντα της πριγκίπισσας Νταϊάνα κυκλοφορεί ξανά

Στη LVMH

Το 2001 εντάχθηκε στην εκτελεστική επιτροπή της Christian Dior Couture, όπου διετέλεσε αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος μέχρι τον Αύγουστο του 2013. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton, υπεύθυνη για την εποπτεία όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα προϊόντα της Louis Vuitton. Τον Ιανουάριο του 2019, η Delphine Arnault έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου LVMH.

Το 2005 παντρεύτηκε τον Alessandro Vallarino Gancia, κληρονόμο του Ιταλού οινοποιείου Gancia. Χώρισαν το 2010.

Τα τελευταία χρόνια ζει με τον σύντροφό της, τον Γάλλο επιχειρηματία Xavier Niel, με τον οποίο έχει μία κόρη, την Elisa, η οποία γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 2012, και έναν γιο, τον Joseph, που γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2016.

«Ζαλίζει» η περιουσία της

Στις προηγούμενες θέσεις της, ως εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και διευθύντρια της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, η συνολική αποζημίωση της Ντελφίν Αρνό ανερχόταν σε 67.500 δολάρια. Η καθαρή αξία της περιουσίας της ανέρχεται σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές της LVMH, της πολυτιμότερης εταιρείας της Ευρώπης με αξία περίπου 380 δισ. ευρώ (408 δισ. δολάρια), σημείωσαν άνοδο έως και 2% καταγράφοντας νέα υψηλά. Οι μετοχές των εταιρειών πολυτελείας έχουν ενισχυθεί πρόσφατα από τη χαλάρωση των περιορισμών COVID-19 στην Κίνα, που αποτελεί βασική αγορά.

«Ο διορισμός της Delphine Arnault σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας πορείας αριστείας στον τομέα της μόδας και των δερμάτινων ειδών. Υπό την ηγεσία της, η επιτυχία των προϊόντων αυξήθηκε σημαντικά, επιτρέποντας στη μάρκα να κινείται από ρεκόρ σε ρεκόρ. Η κοφτερή ματιά της και η απαράμιλλη εμπειρία της θα αποτελέσουν αποφασιστικά πλεονεκτήματα για τη συνέχιση της ανάπτυξης της Christian Dior«, ανέφερε ο πατέρας της, Μπερνάρ Αρνό, σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων