Το νέο τρόπο υπολογισμού των εκπτώσεων παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, από την τρέχουσα εκπτωτική περίοδο, ως τιμή αναφοράς δεν θα λαμβάνεται η τρέχουσα τιμή ενός προϊόντος αλλά η χαμηλότερη τιμή που είχε το εν λόγω προϊόν τις τελευταίες 30 ημέρες.

Δείτε ΕΔΩ πληροφορίες για την πλατφόρμα καταγγελιών και τον οδηγό για τις εκπτώσεις

Πρακτικός οδηγός για τις εκπτώσεις

Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Εκπτώσεις: Πέντε δικαιώματα για ασφαλείς αγορές των καταναλωτών

Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος όχι συντομότερο των τριάντα (30) ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από τριάντα (30) ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια χρονικού διαστήματος δέκα (10) ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Όταν η μείωση της τιμής αυξάνεται προοδευτικά, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή χωρίς τη μείωση της τιμής πριν από την πρώτη εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Οι καταγγελίες

Στον νέο ιστότοπο της Γενικής Διεύθυνσης Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (Τομέας Προστασίας Καταναλωτή), μπορούν οι καταναλωτές να ενημερώνονται για τα δικαιώματα που απορρέουν από την καταναλωτική νομοθεσία που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των αρχών και να υποβάλλονται καταγγελίες.

Η νέα πλατφόρμα kataggelies.mindev.gov.gr είναι ήδη στον αέρα και θα δέχεται καταγγελίες, επώνυμες ή ανώνυμες, για πέντε βασικές κατηγορίες καταναλωτικών αγαθών: τρόφιμα, μη τρόφιμα, καλλυντικά/φάρμακα/συμπληρώματα διατροφής, καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια/φυσικό αέριο.

Βασικά Στοιχεία

  • 7 κατηγορίες παραβάσεων κατά των συμφερόντων του καταναλωτή
  • 62 διαφορετικά είδη καταγγελιών
  • Δυνατότητα για υποβολή επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών σε 24 διαφορετικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία