Το κλείσιμο της πλατφόρμας Frank η οποία απευθυνόταν σε φοιτητές προσφέροντας υπηρεσίες οικονομικού προγραμματισμού, αποφάσισε η JP Morgan, την οποία πλατφόρμα την είχε εξαγοράσει αντί του ποσού των 175 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα με όρους περιουσιακών στοιχείων έχει καταθέσει μήνυση κατά της ιδρύτριας της startup Τσάρλι Τζάβις και του επικεφαλής ανάπτυξης Ολιβιέ Αμάρ. Στη μήνυση αναφέρεται ότι η τράπεζα εξαπατήθηκε καθώς η Frank παρουσίασε σχεδόν 4 εκατ. ψευδείς λογαριασμούς χρηστών της περισσότερους από αυτούς που είχε.

Στην προσπάθειά της να ανοιχτεί στους φοιτητές, η JP Morgan εξαγόρασε το 2021 τη Frank η οποία διατεινόταν ότι είχε 4,25 εκατ. ενεργούς λογαριασμούς.

Ωστόσο η πραγματικότητα ήταν διαφορετική και οι ιθύνοντες την τράπεζα το διαπίστωσαν κατόπιν εορτής αφού είχε εξαγορασθεί η Frank.

Όταν άρχισε να στέλνει δοκιμαστικά διαφημιστικά emails διαπίστωσε ότι μόλις το 28% εξ αυτών παραδίδονταν. Όπως υποστηρίζει η τράπεζα, συνήθως όταν προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις το ποσοστό παράδοσης ανέρχεται σχεδόν στο 99%.

Mega deal: Στην JP Morgan το 48,5% της Viva Wallet

«Η JP Morgan πλήρωσε 175 εκατ. δολάρια για μια επιχείρηση η οποία θεωρείτο ότι ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγορά των φοιτητών με 4,265 εκατ. πελάτες. Αντιθέτως παρέλαβε μια επιχείρηση με λιγότερους από 300.000 πελάτες», επισημαίνεται στην αγωγή η οποία έχει κατατεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Από τη μεριά της η Τζάβις αρνείται τις κατηγορίες. Η ιδρυτής της Frank είχε καταθέσει μήνυση κατά της JP Morgan λίγες ημέρες νωρίτερα από αυτήν της τράπεζας, ισχυριζόμενη ότι η τράπεζα την απέπεμψε τον περασμένο Νοέμβριο με «κακή πίστη», θέλοντας να αποφύγει να της καταβάλει 28 εκατ. δολάρια έπειτα από έρευνα χωρίς αποτέλεσμα για τη διαχείριση της Frank.

«Αφού η JP Morgan έσπευσε να αποκτήσει την επιχείρηση που είχε εκτοξευθεί, στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί με το υπάρχον φοιτητικό νομικό πλαίσιο για το απόρρητο, προέβη σε κακή διαχείριση και στη συνέχεια προσπάθησε να αναστρέψει τη συμφωνία», υποστηρίζει ο δικηγόρος της Τζάβις, προσθέτοντας ότι η μήνυση της τράπεζας δεν ήταν τίποτα περισσότερο από συγκάλυψη των κακών της ενεργειών.

«Η κ. Τζάβις δεν ήταν και δεν είναι καταδότης. Οποιαδήποτε αντιδικία θα λυθεί διά της νομικής διαδικασίας», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας στο Reuters.

Από σήμερα Πέμπτη, στην ιστοσελίδα της Frank αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες της δεν είναι διαθέσιμες.

.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή