Από τα Κανάρια Νησιά έως τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Με μόνη εξαίρεση τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ και την Τατιάνα Μπλάτνικ τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που πέθανε το βράδυ της Τρίτης, ζουν σε χώρες του εξωτερικού.

Νικόλαος, Φίλιππος, Παύλος, Αλεξία και Θεοδώρα θα βρεθούν τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και εν συνεχεία στο Τατόι, όπου θα γίνει η ταφή.

Ο μοναδικός από τα παιδιά του Κωνσταντίνου που παραμένει κάτοικος Ελλάδας είναι ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ, το τρίτο κατά σειρά παιδί του, ο οποίος μαζί με με τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ, ζει στο σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί, το οποίο έχουν νοικιάσει. Παντρεύτηκαν το 2010 στις Σπέτσες και ακολούθως εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα.

Η μεγαλύτερη κόρη του Κωνσταντίνου και της Αννας Μαρίας, Αλέξια, ζει στα Κανάρια Νησιά με τον ισπανικής καταγωγής σύζυγό της, Κάρλος Μοράλες Κιντάνα και τα τέσσερα παιδιά τους.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι αποφάσεις για την κηδεία και την ταφή του – Όλο το παρασκήνιο

Ο Παύλος Γλύξμπουργκ, το δεύτερο παιδί της οικογένειας παντρεύτηκε το 1995 τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ, στο Λονδίνο, και απέκτησαν μαζί πέντε παιδιά. Ζουν μόνιμα στη Νέα Υόρκη, αν και νωρίτερα και επί δεκαετίες η βάση τους ήταν το Λονδίνο.

Στη Νέα Υόρκη ζει, επίσης, ο μικρότερος γιος του Κωνσταντίνου, Φίλιππος Γλυξμπουργκ, μαζί με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ, – επιχειρηματία και κόρη του ζάπλουτου Τόμας Φλορ, ιδιοκτήτη της Vista, μιας αναπτυσσόμενης εταιρείας ιδιωτικών πτήσεων -, με την οποία παντρεύτηκαν στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2021.

Η μικρότερη κόρη της οικογένειας, Θεοδώρα, ζει στο Λος Αντζελες και ακολουθεί το όνειρό της ως ηθοποιός. Είναι και η μοναδική από τα πέντε παιδιά που δεν έχει παντρευτεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας