«Ψαλίδι» στις αποδοχές του αναμένεται να δει το 2023 ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ο αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Συγκεκριμένα, ο CEO της Apple, φέρεται να ήταν αυτός που ζήτησε την αλλαγή, μετά και την ψηφοφορία των μετόχων για το πακέτο αμοιβής του, το οποίο θα φτάσει συνολικά τα 49 εκατομμύρια δολάρια.

Μισθοί: Tι «πληρώνουν» οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας

Επιπλέον, η εταιρεία προχώρησε σε μείωση του αριθμού των περιορισμένων μονάδων μετοχών (RSU) που θα λάβει ο Κουκ εάν συνταξιοδοτηθεί πριν από το 2026.

Ο μισθός το 2022

Και αν για κάποιους φαίνεται εξωπραγματικό το νούμερο των 49 εκατ. δολαρίων, αξίζει να σημειωθεί πως το 2022, ο CEO της Apple έλαβε κάτι λιγότερο από 83 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεάν μετοχές, 12 εκατομμύρια δολάρια σε κίνητρα και 3 εκατομμύρια σε μισθό. Ο ίδιος έλαβε επίσης προνόμια, όπως συνεισφορές σε πρόγραμμα συνταξιοδότησης, ασφάλεια, προσωπικά αεροπορικά ταξίδια και πάνω από 46.000 δολάρια για εξαργύρωση σε διακοπές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μείωση του μισθού έρχεται ως «απάντηση» στην περσινή ψηφοφορία για τις αποδοχές του Κουκ, καθώς εγκρίθηκε μόνο από το 64% των μετόχων, έναντι 95% που είχε δώσει το πράσινο φως στις αποδοχές της χρήσης 2020.

Ακόμη κι έτσι, το διοικητικό συμβούλιο της Apple επαίνεσε την απόδοση του Κουκ και είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στις μακροπρόθεσμες στρατηγικές αποφάσεις του CEO.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως