Η TotalEnergies θα προμηθεύει LNG και συνεισφέρει σε μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) στον τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG της Deutsche Ostsee στο Lubmin στη γερμανική ακτή της Βαλτικής Θάλασσας, ο οποίος θα εγκαινιαστεί το αύριο Σάββατο.

Όπως ανακοίνωσε ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός, το έργο αυτό, στα εγκαίνια του οποίου θα παραστεί ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, θα καταστήσει την TotalEnergies έναν από τους κύριους προμηθευτές LNG της Γερμανίας.

Τον περασμένο μήνα, η TotalEnergies παρέδωσε τον Neptune – ένα από τα δύο FSRU της– στη Deutsche ReGas, τον χειριστή του τερματικού σταθμού LNG της Deutsche Ostsee.
Σύμφωνα με την TotalEnergies, το Neptune έχει ετήσια ικανότητα επαναεριοποίησης 5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου, αρκετά για να καλύψει περίπου το 5% της γερμανικής ζήτησης.

Σε ύψη ρεκόρ οι παγκόσμιες εισαγωγές LNG – Καταλύτης η αλλαγή του ρόλου της ΕΕ

LNG από την… Ελβετία

Εν τω μεταξύ, και η ελβετική MET Group ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε δεσμευτικές μακροπρόθεσμες χωρητικότητες LNG στον τερματικό σταθμό Lubmin.

Η Γερμανία αγωνίζεται να κατασκευάσει και να ξεκινήσει τερματικούς σταθμούς εισαγωγής LNG για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό φυσικού αερίου μετά την παύση της παράδοσης του αγωγού Nord Stream από τη Ρωσία πέρυσι.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανία υποδέχθηκε το πρώτο δεξαμενόπλοιο που μετέφερε LNG στον καινούριο τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG στο Wilhelmshaven, με το φορτίο να φθάνει από την εγκατάσταση εξαγωγής Calcasieu Pass στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Γερμανία εγκαινίασε τον πρώτο πλωτό τερματικό εισαγωγής LNG στο Wilhelmshaven μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία και χώρες της νότιας Ευρώπης έσπευσαν να προωθήσουν ή να ξεσκονίσουν σχέδια για την κατασκευή πλωτών τερματικών σταθμών LNG ώστε να έχουν αρκετή ικανότητα επαναεριοποίησης για να αντικαταστήσουν τους χαμένους όγκους ρωσικού φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια