Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με πλήθος κόσμου να αναζητά στο διαδίκτυο αναμνηστικά που σχετίζονται με την άλλοτε βασιλική οικογένεια, την ώρα που οι τιμές τους πήραν την ανιούσα.

Αυτή τη στιγμή σημειώνεται μεγάλο ενδιαφέρον στις διαδικτυακές πλατφόρμες αγοραπωλησίας μεταχειρισμένων αντικειμένων, για σουβενίρ του εκλιπόντος και στο πλαίσιο αυτό, κάτοχοι σπάνιων αντικειμένων -πολλές φορές ξεχασμένων σε αποθήκες- έχουν στήσει ένα «χρηματιστήριο» σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το eBay.

Απάτες με διαδικτυακές πωλήσεις αναμνηστικών προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στις πλατφόρμες αυτές συναντώνται οικογενειακά κειμήλια και ανάμεσα στα αντικείμενα που μπορεί να δει κάποιος περιλαμβάνονται φλυτζάνια και κούπες με τη μορφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Αννας-Μαρίας, ευχετήριες κάρτες από το γάμο του γιου του Παύλου με τη Μαρί Σαντάλ το 1995, μαχαιροπίρουνα με τη σκαλιστή κορώνα στη βάση τους, επιστολές με την υπογραφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Επιπλέον, σειρά γραμματοσήμων, όπως του 1956 με τις μορφές μελών της βασιλικής οικογένειας «ξεκινούν» από την τιμή των 3,4 ευρώ έκαστο (η τιμή ανεβαίνει ανάλογα της ζήτησης).

Ενδεικτικά, μερικά από τα αντικείμενα των οποίων οι τιμές «χτυπούν κόκκινο» αυτές τις ημέρες, ειναι τα εξής:

Ευχετήρια κάρτα με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Β’ πωλείται περί τα 180 ευρώ

Κορνίζα με τον ένστολο Κωνσταντίνο τιμάται 232,48 ευρώ

Αυτόγραφο του άλλοτε βασιλικού ζεύγους πωλείται, κορνιζαρισμένο, προς 743,94 ευρώ.

Πάνω από 900 ευρώ κοστίζει γιγαντοαφίσσα τοίχου – ολόσωμη ασπρόμαυρη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Α’.

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, σε ό,τι αφορά τη γνησιότητα των αντικειμένων. Μπορεί κάποιος να επιθυμεί φλιτζανάκια με κορώνες, ποτήρια και κάδρα με τη βασιλική οικογένεια ή γραμματόσημα με το πρόσωπο του τέως, ωστόσο δεν «ξεθάβονται» όλα από παλιά σεντούκια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».