Παρά την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις νέες ανησυχίες για ύφεση, ο  αριθμός των εκατομμυριούχων συνεχίζει να αυξάνεται, και μέσα στην επόμενη 4ετία αναμένεται να καταγράψει άνοδο κατά 40%.

Σύμφωνα με την έκθεση Global Wealth 2022 της Credit Suisse Group AG μέχρι το 2026, θα έχουμε εκατομμύρια εκατομμυριούχους: για την ακρίβεια θα έχουμε περισσότερους από 87,5 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Και αυτό που ίσως προκαλεί έκπληξη είναι ότι η χώρα που ηγείται στην παραγωγή εκατομμυριούχων δεν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η Κίνα.

Πόσα χρήματα αρκούν για να κάνεις τη ζωή των ονείρων σου;

Η έκπληξη ενός εκατομμυρίου δολαρίων

Είναι βέβαιο ότι η Κίνα έχασε πολλά από την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 καθώς τα lockdown πλημμύρισαν τη χώρα. Ωστόσο, οι αναπτυσσόμενες αγορές είναι πιθανό να δουν ταχύτερη ανάκαμψη από την οικονομική ύφεση, αναφέρει η έκθεση.

Οι ιδιωτικές περιουσίες εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 36% έως το 2026 στα 169 τρισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η Credit Suisse.

Αυτή είναι μια μεγάλη αύξηση δεδομένης της τρέχουσας ύφεσης στις κινεζικές αγορές. Ο MSCI China Index έχει υποχωρήσει περισσότερο από 30% μέχρι στιγμής φέτος.

Η ανάπτυξη στην Κίνα έχει τους σχετικούς κινδύνους της, ιδίως δεδομένων των γεωπολιτικών εντάσεων με τις ΗΠΑ και της προθεσμίας του 2024 για τη διαγραφή ορισμένων κινεζικών μετοχών από τη Wall Street. Εν τω μεταξύ, οι ανταγωνισμοί μεταξύ των δύο εθνών στην τεχνολογία, την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες συνεχίζονται αμείωτοι.

Μεγάλες απώλειες

Προ μηνών, σε δημοσίευμά του το Bloomberg  έγραφε είπε ότι οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν συνολικά 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2022 λόγω των απωλειών στο χρηματιστήριο, του υψηλότερου πληθωρισμού, της μείωσης των δαπανών και της συνολικής επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας

Η καταστολή της Κίνας κατά των εταιρειών τεχνολογίας και η επιβράδυνση του τομέα των ακινήτων στη χώρα ήταν επίσης βασικές αιτίες αυτής της τεράστιας μείωσης του παγκόσμιου πλούτου.

Το Bloomberg επικαλέστηκε επίσης μια έκθεση της Capgemini, η οποία ανέφερε ότι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Γερμανία φιλοξενούν το τεράστιο 64% των ατόμων υψηλής καθαρής αξίας παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή