Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 7:00 π.μ. GMT αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Coca-Cola HBC  για το έτος 2022 την Τρίτη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση το δελτίο τύπου θα είναι διαθέσιμο από εκείνη τη στιγμή στον ιστότοπο της εταιρείας: https://www.coca-colahellenic.com/en/investor-relations/results-reports-presentations

Την ίδια ημέρα στις 9:00 π.μ. GMT η διοίκηση της Coca-Cola HBC θα φιλοξενήσει τηλεδιάσκεψη για επενδυτές και αναλυτές.

Οι κινήσεις για να αντισταθμιστεί ο πληθωρισμός και η Ρωσία

Μεγαλύτερη ένταση των πληθωριστικών πιέσεων για το τελευταίο τρίμηνο του 2022 προέβλεψε τον περασμένο Νοέμβριο ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Coca-Cola HBC, Zoran Bogdanovic, ενώ χαρακτήρισε και το 2023 ως μια χρονιά υψηλού πληθωρισμού.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως ανάφερε ο κ. Bogdanovic κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου, ο όμιλος έχει κάνει ολιστικά πλάνα, με περισσότερο ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική. «Έχουμε αυτοπεποίθηση για το πώς θα τα εφαρμόσουμε στη συνέχεια», σημείωσε.

Προκειμένου να αντισταθμιστούν οι ανατιμήσεις, στο επίκεντρο βρίσκονται τόσο οι προωθητικές ενέργειες όσο και η συρρίκνωση (μείωση περιεχομένου), αλλά και το «σπάσιμο» των συσκευασιών σε συγκεκριμένες αγορές. Στην Πολωνία, η κίνηση να «κατέβει» η συσκευασία του 1,5 λίτρου στο 1,25 λίτρα, φαίνεται ότι αποδίδει. Επίσης θετικά αποτελέσματα έχει και μείωση των πολυσυσκευασιών με έμφαση στη μονή συσκευασία.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο επικεφαλής του ομίλου σημείωσε ότι είναι πολύ περιορισμένα τα δείγματα αλλαγής της καταναλωτικής συμπεριφοράς, «αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση για αυτό το ενδεχόμενο και μπορούμε να προσαρμοστούμε γρήγορα αν χρειαστεί». «Έχουμε επίγνωση του αντίκτυπου που έχει το δύσκολο περιβάλλον στους καταναλωτές μας», επεσήμανε.

Ισχυρά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου

Υπενθυμίζεται ότι το για πρώτο εξάμηνο του έτους η Coca Cola HBC ανακοίνωσε  αύξηση στα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη σε 316,9 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ετήσια άνοδο 34,5%. Ο όγκος πωλήσεων σημείωσε αύξηση 18,1% στα 1,33 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 29,6% και διαμορφώθηκαν στα 4,209 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 152,9 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 34,4%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 275,7 εκατ. ευρώ, με πτώση 21,3% σε ετήσια βάση.

Διαβάστε επίσης: Coca-Cola HBC: Πάνω από το αναμενόμενο τα έσοδα του α’ τριμήνου

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο αυξήθηκαν κατά 14,0%.

Στα αξιοσημείωτα ότι οι όγκοι πωλήσεων καφέ αυξήθηκαν κατά 56%, με αυξανόμενη συμβολή της κατανάλωσης εκτός σπιτιού.

Τέλος, όπως σημειώνει η εταιρεία, η πραγματοποίηση επενδύσεων σε σχέση με τα ανθρακούχα αναψυκτικά για ενήλικες, είχε ως αποτέλεσμα συνεχιζόμενες ισχυρές επιδόσεις με αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 18,7%.

Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου

Αύξηση της τάξης του 7,4% παρουσίασαν τα καθαρά έσοδα (σε οργανική βάση)  της Coca Cola στο τρίτο τρίμηνο από πωλήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιρουμένων των πωλήσεων της Ρωσίας και της Ουκρανίας η άνοδος αγγίζει το 19,6%

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι όγκοι πωλήσεων (εξαιρουμένων της Ρωσίας και της Ουκρανίας) αυξήθηκαν κατά 5,7% σε οργανική βάση, επωφελούμενοι από τη δυναμική των κατηγοριών προτεραιότητάς μας, με τα ανθρακούχα αναψυκτικά στο +6,2%, τα ποτά ενέργειας στο +30% και την κατηγορία του καφέ στο +51%

Τα καθαρά έσοδα απο πωλήσεις ανά κιβώτιο (εξαιρουμένων της Ρωσίας και της Ουκρανίας) αυξήθηκαν κατά 13,2% σε οργανική βάση λόγω της συνειδητής εστίασής μας στην αύξηση της αξίας, αξιοποιώντας την τιμολογιακή πολιτική και τις στοχευμένες ενέργειες για τη βελτίωση του μείγματος, ως σημαντικά εργαλεία για τη διαχείριση του πληθωρισμού κόστους. Επωφεληθήκαμε επίσης, από τις πολύ καλές επιδόσεις στο κανάλι της εκτός σπιτιού κατανάλωσης και την ισχυρή ανάπτυξη στο μείγμα προϊόντων άμεσης κατανάλωσης.

Η αύξηση του μεριδίου αγοράς σε αξία συνεχίστηκε, με τα ανθρακούχα αναψυκτικά να αυξάνονται κατά 190 μονάδες βάσης και τα έτοιμα προς κατανάλωση μη αλκοολούχα αναψυκτικά να αυξάνονται κατά 130 μονάδες βάσης το εννιάμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις