Η Microsoft ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διευρύνει την πρόσβαση στο chat bot ChatGPT, το λογισμικό που έχει αναπτύξει η OpenAI.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, η τεχνολογία της startup, την οποία μέχρι στιγμής έχει κάνει προεπισκόπηση στους πελάτες της στο cloud computing μέσω του Azure OpenAI Service, είναι πλέον γενικά διαθέσιμη. Αυτό ουσιαστικά αναμένεται να φέρει μία πληθώρα νέων χρήσεων για το ChatGPT.

Η εξέλιξη έρχεται μετά την είδηση ότι η Microsoft εξετάζει την πρόσθετη επένδυση στην OpenAI. Σύμφωνα με το Reuters η συγκεκριμένη επένδυση ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Νωρίτερα, η ιστοσελίδα Semafor ανέφερε ότι η Microsoft ενδέχεται να επενδύσει το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επένδυση μαμούθ της Microsoft στον αλγόριθμο που αλλάζει την αγορά εργασίας

Η Microsoft από την πλευρά της δεν σχολίασε κανένα από τα δημοσιεύματα.

Circuit board and AI micro processor, Artificial intelligence of digital human. 3d render

Το chat bot που κάνει… τα πάντα

Το ενδιαφέρον για την OpenAI αυξήθηκε μετά την κυκλοφορία του ChatGPT τον Νοέμβριο, ενός chatbot βασισμένου σε κείμενο που μπορεί να συντάξει πρόζα, ποίηση ή ακόμα και κώδικα υπολογιστή κατόπιν εντολής.

Το ChatGPT τροφοδοτείται από μία μορφή τεχνητής νοημοσύνης, η οποία δημιουργεί νέο περιεχόμενο μετά από εκπαίδευση σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων – τεχνολογία που η Microsoft επιτρέπει πλέον σε περισσότερους πελάτες της να χρησιμοποιούν.

Τι είναι το ChatGPT που αλλάζει τον κόσμο – Οι ανατροπές στην αγορά εργασίας που έρχονται

Το ίδιο το ChatGPT, όχι μόνο η υποκείμενη τεχνολογία του, θα είναι σύντομα διαθέσιμο μέσω του cloud της Microsoft, αναφέρεται σε σχετική εταιρική ανάρτηση.

Έλεγχος για πιθανή κατάχρηση

Η Microsoft αναφέρει επίσης ότι ελέγχει τις εφαρμογές των πελατών για να μετριάσει την πιθανή κατάχρηση του λογισμικού καθώς τα φίλτρα της μπορούν να ελέγξουν για επιβλαβές περιεχόμενο που ενδέχεται να εισάγουν οι χρήστες ή να παράγει η ίδια η τεχνολογία.

Η επιχειρηματική προοπτική τέτοιων λογισμικών έχει προκαλέσει τεράστιες επενδύσεις προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις που τα παράγουν. Ήδη, ορισμένες εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να δημιουργήσουν περιεχόμενο μάρκετινγκ ή για να δείξουν πώς θα μπορούσε το λογισμικό να διαπραγματευθεί για λογαριασμό ενός πελάτη.

Σύμφωνα με την Microsoft εταιρείες όπως η CarMax και η KPMG χρησιμοποιούν την υπηρεσία Azure OpenAI, ενώ επικαλούμενη έναν εκ των αντιπροέδρων του Al Jazeera αναφέρει ότι η υπηρεσία θα μπορούσε να βοηθήσει τον ειδησεογραφικό οργανισμό να συνοψίσει και να μεταφράσει περιεχόμενο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί