Επιστολή προς τους εκδότες  για την επικαιροποίηση και ορθή κατάρτιση του Insider List απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των εταιρικών ή οικονομικών γεγονότων που παρατηρούνται στην ελληνική αγορά, τα οποία θα μπορούσαν να συνιστούν προνομιακές πληροφορίες, καθώς και τις αλλαγές στη νομοθεσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο επισημαίνει τα ακόλουθα:

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Συστήνει νέο σύστημα επιτήρησης

  •  Η απαγόρευση της κατάχρησης προνομιακών πληροφοριών και της παράνομης ανακοίνωσης προνομιακών πληροφοριών αποβλέπει στην ορθή και διάφανη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς.
  • Όπως είχε ήδη επισημάνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τον περασμένο Ιούλιο προς τους Εκδότες κινητών αξιών, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα προληπτικά μέτρα που περιλαμβάνονται στις απαιτήσεις δημοσιοποίησης του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 (κεφάλαιο 3), όπως και στη συμμόρφωσή τους με τα άρθρα 7 και 17 του ίδιου Κανονισμού, αναφορικά με την ανακοίνωση προνομιακών πληροφοριών και την αναβολή δημοσιοποίησης προνομιακών πληροφοριών.
  • Το Insider List που προβλέπεται στο άρθρο 18 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 αποτελεί εξίσου απαραίτητο εργαλείο τόσο για τους Εκδότες, ώστε να ελέγχουν τη ροή των προνομιακών πληροφοριών και τη διαχείριση των υποχρεώσεων εμπιστευτικότητας, όσο και για τις εποπτικές αρχές όταν ερευνούν πιθανή κατάχρηση της αγοράς.

«Η άσκηση προληπτικής εποπτείας αποτελεί κύριο μέλημα καθώς και βασική προτεραιότητα για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το 2023.» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της «Η Επιτροπή στοχεύει στην συστηματικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα επίπεδα των εποπτικών της αρμοδιοτήτων, με ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς μεγάλης επικινδυνότητας.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες