Μια περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστές τέσσερις δύτες που ζήτησαν βοήθεια κοντά στο λιμάνι του Γκντανσκ, στην Πολωνία, ζήτησε από τις υπηρεσίες πληροφοριών να ερευνήσουν ο πρωθυπουργός της χώρας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Η υπόθεση έχει ως εξής. Τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, οι τρεις άνδρες έστειλαν σήμερα κινδύνου, αφού το σκάφος τους υπέστη βλάβη. Τους διέσωσε η πολωνική ακτοφυλακή. Δήλωσαν ότι ήταν Ισπανοί και έψαχναν για κεχριμπάρι. Σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, μόνο ο ένας από αυτούς διέθετε έγγραφα ταυτότητας.

Η Πολωνία σχεδιάζει να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία

Αφού τους έγινε έλεγχος από την αστυνομία, αφέθηκαν ελεύθεροι. Λίγο αργότερα, τα κινητά τηλέφωνα που είχαν δηλώσει αποδείχθηκε ότι ήταν ανενεργά.

Έρευνα

«Διέταξα μια εις βάθος έρευνα για την υπόθεση αυτή», είπε στους δημοσιογράφους ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, αφού εκφράστηκαν αμφιβολίες για την πραγματική ταυτότητα των δυτών.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι διέθεταν ακριβό καταδυτικό εξοπλισμό και έχουν ήδη φύγει από την Πολωνία.

«Ίσως επρόκειτο για πολύ επικίνδυνους ανθρώπους», είπε ο Μοραβιέτσκι. Πρόσθεσε ότι έχει ήδη ενισχυθεί η ασφάλεια στρατηγικής σημασίας υποδομών, όπως του τερματικού σταθμού LNG στο Σβίνουτσι και ο αγωγός φυσικού αερίου Baltic Pipe που συνδέει την Πολωνία με τη Νορβηγία. «Είναι προφανές ότι με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κίνδυνος σαμποτάζ από τη Ρωσία έχει αυξηθεί σημαντικά και η ασφάλεια των υποδομών πρέπει να ενισχυθεί», τόνισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση