Πρωτοφανή τουριστική άνθηση γνωρίζει τελευταία η πρωτεύουσα.

• Τα ξενοδοχεία και διάφορα καταλύματα Airbnb υποδέχονταν αφίξεις από το εξωτερικό μέχρι και τον Δεκέμβριο χάρη και στις καλές καιρικές συνθήκες

• Η πανδημία αποτέλεσε απλά μια κακή παρένθεση. Σε καμία περίπτωση, όπως αποδείχθηκε δεν αναχαίτισε τη δυναμική που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται τα προηγούμενα χρόνια…

• Ακόμη και το «κενό» που δημιουργήθηκε από την έλλειψη των κινέζων τουριστών καλύφθηκε. Με τουρίστες από άλλες χώρες, με πρώτους και καλύτερες τους Ισραηλινούς, τους Αμερικάνους και τους… Αιγύπτιους.

• Οι τελευταίοι μάλιστα, όπως μαθαίνουμε υπήρξαν από τους καλύτερους πελάτες της αγοράς (!), ειδικά για μεγάλο πολυκατάστημα στην καρδιά του ιστορικού κέντρου.

• Πλέον, όλοι μιλάνε πως η Αθήνα μπορεί να πετύχει τον στόχο των 10 εκατ. ξένων επισκεπτών τον χρόνο.

• Με δεδομένη και την επιστροφή των Κινέζων, οι οποίοι κάνουν την επανεμφάνισή τους μετά την άρση των περιορισμών που αποφάσισε η κυβέρνηση τους.

• Οι τουριστικές προοπτικές της Αθήνας είναι ευοίωνες.

• Αρκεί, όπως παρατηρούν στη στήλη έμποροι του κέντρου να ολοκληρωθούν γρήγορες οι συνεχείς παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη -εδώ και περίπου τρία χρόνια( !)- για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου.

• Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε…
———————————————————

Τα desu ενός πλειστηριασμού που κρίθηκε στο… νήμα

· Κυριολεκτικά στο… νήμα κρίθηκε ο νικητής του πλειστηριασμού για την απόκτηση του 50% των εγκαταστάσεων του ιστορικού συγκροτήματος των «Μύλων Αλλατίνη» στη Θεσσαλονίκη.

· Άνθρωποι που γνωρίζουν μας λένε πως ήταν μια μάχη για σκληρά νεύρα που επιφύλασσε μια μεγάλη ανατροπή στο παρά… ένα προτού ολοκληρωθεί.

· Η μεγαλύτερη προσφορά τοποθετήθηκε μόλις τρία δευτερόλεπτα προτού λήξη η διαδικασία…

· Είχε προηγηθεί λίγα δευτερόλεπτα πριν η προσφορά του επιχειρηματία Σάμι Φάις. Ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ελέγχει ήδη το υπόλοιπο 50% του ακινήτου.

· Όπως έγραψε ο «ΟΤ» σε σχετικό ρεπορτάζ, η υπερθεματίστρια φέρεται να ήταν η SPM Real Estate ΙΚΕ, με μοναδικό εταίρο εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία (PM FEMILI HAUS – EOOD), καταβάλλοντας το ποσό των 4.044.444 ευρώ.

· Από το επιτελείο του ομίλου Φάις πάντως περιμένουν κρούση από τον ιδιοκτήτη της εν λόγω εταιρείας, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

· Εάν κρίνουν πως πρόκειται για σοβαρό επενδυτή, τότε ενδέχεται να συζητήσουν ακόμη και την από κοινού υλοποίηση του project ενώ στο τραπέζι βρίσκεται πάντα και το ενδεχόμενο πώλησης…

· Όλα ανοιχτά λοιπόν, μέχρι νεοτέρας…
———————————————————

Από την Κασσιόπη πρόεδρος στην Ανόρθωση (!)

· Όσοι παρακολουθούν τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Μεγαλονήσου πιθανότατα να το έχουν ήδη μάθει…

· Ο Ανδρέας Σάντης, ο επικεφαλής του αμερικάνικου fund NCH για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια που ηγείται του τουριστικού project στην Κασσιόπη ανέλαβε εδώ και λίγα 24ώρα πρόεδρος στην «Ανόρθωση».

· Πηγές προσκείμενες στον έμπειρο μάνατζερ ξεκαθαρίζουν πως δεν τίθεται θέμα μετοχικής συνεργασίας και τονίζουν πως έσπευσε να βοηθήσει την ομάδα μετά από πρόταση του ιδιοκτήτη της.

· Πρόκειται για γνωστό κύπριο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών.

· Η απόφαση του κ. Σάντη δεν αποτέλεσε έκπληξη για την Κύπρο, αφού έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος της Ανόρθωσης.

· Αμέσως μετά την τοποθέτησή του στην προεδρία τόνισε πως επιβάλλεται να μπει τελεία στο παρελθόν και χαρακτήρισε χρέος του να βοηθήσει την ομάδα στις δύσκολες στιγμές που περνάει.

· Όσον αφορά στο project Kassiopi, όλα δείχνουν πως έχει αποφασιστεί η εγκατάλειψή του λόγω της καθυστέρησης που υπάρχει στην εκτέλεσή του.

· Εδώ και αρκετούς μήνες άλλωστε έχει ξεκινήσει η αναζήτηση αγοραστή, με αρκετούς να καταθέτουν προτάσεις…

· Πηγές προσκείμενες στην NCH πάντως επιμένουν πως όλα είναι ανοιχτά, ακόμη και το ενδεχόμενο να παραμείνουν στο project…

———————————————————

Η Γλυφάδα, νέο πεδίο μάχης για τους μεγάλους λιανέμπορους

· «Απόβαση» στη Μυτιλήνη ετοιμάζεται να κάνει μέσα στο 2023 η «Σκλαβενίτης».

· Η προετοιμασία, όπως πληροφορούμαστε έχει ξεκινήσει και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις…

· Η διοίκηση της αλυσίδας έχει αποδείξει άλλωστε -και με τις συζητήσεις που κάνει για την εξαγορά της «Agora AS» πως είναι αποφασισμένη να επεκταθεί σε όλη την χώρα και ειδικά σε περιοχές που έχουν… ψωμί.

· Και το νησί της ποιήτριας Σαπφούς με την σχετικά εύρωστη τοπική οικονομία λόγω τουρισμού προσφέρεται για επενδύσεις.

· Με μεθοδικά βήματα δρομολογείται και το άνοιγμα νέου σημείου στην Γλυφάδα, σε ακίνητο που κάποτε φιλοξενούσε κινηματογράφο της εταιρείας Odeon.

· Μια περιοχή της Αττικής όπου αναμένεται να «πέσουν κορμιά» τα επόμενα χρόνια για την τελική επικράτηση.

· Θυμίζουμε πως στην περιοχή δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια η ΑΒ με σύγχρονο και αρκετά μεγάλο κατάστημα. Στα σκαριά βρίσκεται και η κατασκευή ενός μεγάλου καταστήματος Grand Μασούτης, με επιφάνεια άνω των 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

· Και που να μπει στην εξίσωση και η πόλη που θα δημιουργηθεί στο Ελληνικό…

———————————————————

Οι back to back ανακοινώσεις που έκαναν αίσθηση

· Εντύπωση έκαναν χθες στους χρηματιστηριακούς κύκλους οι «back to back» ανακοινώσεις της εταιρείας «Αγροτικός Οίκος Σπύρου».

· Με διαφορά ενός μόλις λεπτού, η εταιρεία έκανε γνωστό την διακοπή της συνεργασίας της με τον Εσωτερικό Ελεγκτή και τον Οικονομικό Διευθυντή.

· Το γεγονός πως δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, άρχισαν να γίνονται διάφορες εικασίες και να αναπτύσσονται σενάρια για το τι συμβαίνει στην εταιρεία.

· Καλό θα ήταν, όπως μας έλεγε έμπειρος αναλυτής της αγοράς η εταιρεία να έριχνε λίγο περισσότερο φως και να ενημέρωνε το επενδυτικό κοινό…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino