Στα χέρια της Κιμ Καρντάσιαν βρίσκεται ο σταυρός Attallah, τον οποίο φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το κόσμημα αγοράστηκε από την Καρντάσιαν, αφού βγήκε προς πώληση από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο με διαγωνιζόμενη με 3 ακόμη συλλέκτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε λεπτών της διαδικτυακής δημοπρασίας με ιστορικά αντικείμενα από βασιλικές και ευγενείς οικογένειες, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s.

Τελικά, ο εκπρόσωπος της Kardashian κέρδισε το κομμάτι, πληρώνοντας πολύ πάνω από την εκτίμηση των 144.400 δολαρίων.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε φορέσει τον σταυρό τουλάχιστον σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 1987. Φόρεσε το μενταγιόν με ένα μαργαριταρένιο κολιέ. Συνδυάστηκε με φόρεμα Catherine Walker, σε μαύρες και μωβ αποχρώσεις, με βολάν στον λαιμό.

Φωτ: Forbes, GettyImages

Ο σταυρός Attallah σε στιλ fleurée – που διακρίνεται από τις λουλουδένιες σχεδιαστικές του λεπτομέρειες – είναι ένα μενταγιόν που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920 από τους κοσμηματοπώλες Garrard της αυλής.

Ο σταυρός ανήκε στον πρώην CEO του ομίλου Asprey & Garrard, Naim Attallah. Πιστεύεται ότι μέσω της φιλίας του με την πριγκίπισσα, ο Attallah της το δάνεισε πολλές φορές κατά τη διάρκεια πολλών ετών για να το φορέσει σε εκδηλώσεις, σύμφωνα με τον Sotheby’s.

Το μενταγιόν περιλαμβάνει αμέθυστους τετράγωνης κοπής και τονίζεται από διαμάντια κυκλικής κοπής. Έχει συνολικό βάρος διαμαντιού περίπου 5,25 καράτια και διαστάσεις περίπου 136 x 95 mm.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε μακροχρόνια σχέση με τον οίκο κοσμημάτων Garrard. Από εκεί επέλεξε το δαχτυλίδι των αρραβώνων της το 1981. Στην πορεία συνέχισε να φοράει  κομμάτια από τον οίκο κοσμημάτων σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και μετά το διαζύγιό της.

Στην τελευταία της δημόσια εμφάνιση, φόρεσε αυτό που έγινε γνωστό ως το κολιέ της Λίμνης των Κύκνων, ένα κολιέ με διαμάντια και μαργαριτάρια της Νότιας Θάλασσας που έφτιαξε ο οίκος για εκείνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus