To υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έθεσε σε ισχύ έκτακτα μέτρα για την αποφυγή μιας αθέτησης πληρωμών, καθώς το χρέος έφτασε στο ανώτατο νόμιμο όριο.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, το υπουργείο θα αντλήσει κεφάλαι από δύο κρατικά ταμεία για συνταξιούχους, σε μια κίνηση που θα επιτρέψει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κάνει πληρωμές χωρίς να αυξήσει το συνολικό επίπεδο του χρέους.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν ενημέρωσε τους ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο για την κίνηση σε επιστολή που έστειλε την Πέμπτη.

Η ίδια επανέλαβε ότι η χρονική περίοδος που τα έκτακτα μέτρα θα αποτρέψουν την εξάντληση μετρητών «υπόκειται σε σημαντική αβεβαιότητα» και προέτρεψε το Κογκρέσο να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να αυξήσει το όριο του χρέους. Την περασμένη εβδομάδα είπε ότι τα έκτακτα μέτρα δε θα εκλείψουν πριν από τις αρχές Ιουνίου.

Τα Ταμεία

Τα συγκεκριμένα κεφάλαια που επηρεάζονται από την κίνηση του Υπουργείου Οικονομικών είναι:

Το Ταμείο Συνταξιοδότησης και Αναπηρίας Δημόσιων Υπηρεσιών ή CSRDF, το οποίο παρέχει καθορισμένες παροχές σε συνταξιούχους και ανάπηρους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους

Το Ταμείο Παροχών Υγείας Συνταξιούχων Ταχυδρομικής Υπηρεσίας ή PSRHBF, το οποίο περιλαμβάνει παροχές υγείας και ασφάλισης σε συνταξιούχους, πρώην ταχυδρομικούς υπαλλήλους.

Με τα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, επιδιώκεται να αποτραπεί η αύξηση του γενικού επιπέδου του χρέους με τη χρήση των οικονομικών πόρων των εν λόγω συνταξιοδοτικών ταμείων, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι ομοσπονδιακές πληρωμές. Ταυτόχρονα, τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο δίνουν στο Κογκρέσο χρόνο για να αυξήσει ή να αναστείλει το όριο του χρέους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Παρίσι 2024: Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux
Διεθνή |

Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux

Με τιμές ανταγωνιστικές με τα καλύτερα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και χώρο για τη συνοδεία, τα ιστορικά αρχοντικά γύρω από το Παρίσι είναι οι πιο καυτές κρατήσεις αυτού του καλοκαιριού