Πρεμιέρα για τα δύο πρώτα καταστήματα της βρετανικής αλυσίδας προϊόντων ευεξίας και υγείας Holland & Barrett, που φέρνει ο όμιλος Fourlis στη χώρα μας, με στόχο να δημιουργήσει δίκτυο έως και 120 καταστημάτων σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία σε βάθος πενταετίας.

Στην Κηφισιά (Κασσαβέτη 7) και στη Γλυφάδα (πλατεία Εσπερίδων) τα πρώτα καταστήματα Holland & Barrett άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό, ενώ ακολουθεί το κατάστημα στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, καθώς και η λειτουργία του eshop.

Sinsay και Holland & Barrett οι πρώτες ξένες αλυσίδες που έρχονται στην Ελλάδα το 2023

Το επίσημο λανσάρισμα της μάρκας στην εγχώρια αγορά έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τον τρίτο πυλώνα δραστηριότητας στο retail για τον ελληνικό όμιλο, που αναπτύσσει τα καταστήματα ΙΚΕΑ και την αλυσίδα αθλητικών ειδών Intersport.

Παρότι με βάση τον αρχικό σχεδιασμό υπήρξε μια καθυστέρηση τριών μηνών στο ντεμπούτο της αλυσίδας, καθώς η άφιξη της Holland & Barrett στην εγχώρια αγορά προβλεπόταν εντός του τελευταίου τριμήνου του 2022, για εφέτος εκτιμάται ότι θα ανοίξουν συνολικά 6 καταστήματα της βρετανικής εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων υγείας και ευεξίας, ενώ θα προετοιμαστεί η είσοδος και στην αγορά της Ρουμανίας.

Η καθυστέρηση αποδίδεται αφενός στη γραφειοκρατία (έπρεπε να ληφθούν εγκρίσεις για κάθε κωδικό χωριστά) και αφετέρου σε κάποια προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, τα οποία όμως στην πορεία λύθηκαν.

Ο στόχος πωλήσεων έχει τοποθετηθεί στα 50 εκατ. ευρώ με ορίζοντα το 2025, έτος-ορόσημο για τον όμιλο, που προσβλέπει σε συνολικό κύκλο εργασιών 750 εκατ. ευρώ από περίπου 500 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ το περιθώριο EBIT έχει τοποθετηθεί στο 8%.

Ο ρυθμός ανάπτυξης θα εξαρτηθεί από την οικονομική συγκυρία αλλά και τον εντοπισμό των κατάλληλων ακινήτων, ήτοι μικρά καταστήματα επιφάνειας 120 – 150 τ.μ. σε κεντρικά σημεία και εμπορικά κέντρα.

Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Holland & Barrett περιλαμβάνει αρκετά είδη με τη δική της επωνυμία, τρόφιμα από επιλεγμένους παραγωγούς αλλά και γνωστές εταιρείες της αγοράς, καθώς και σειρά συμπληρωμάτων διατροφής και ευεξίας και ομοιοπαθητικών προϊόντων. Επιπλέον διαθέτει φυσικά προϊόντα ομορφιάς, βασιζόμενα στις αρχές της ηθικής επιχειρηματικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο τζίρος στην αγορά της υγείας και ευεξίας στη χώρα μας, φτάνει περίπου στα 600 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ποια είναι η Holland & Barrett

Η βρετανική αλυσίδα προϊόντων ευεξίας και τροφίμων Holland & Barrett ιδρύθηκε το 1870 και το δίκτυό της υπερβαίνει τα 1.600 καταστήματα σε 18 χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων η Μεγάλη Βρετανία, η Ινδία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βέλγιο, η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, η Ιρλανδία και η Κύπρος.

Σημειώνεται ότι στην Κύπρο η Holland & Barrett έχει παρουσία μέσω του ομίλου Παπαέλληνα.

Το 2021 είχε κύκλο εργασιών που έφτασε τα 726,7 εκατομμύρια ευρώ, αναπτύσσοντας παράλληλα και το ηλεκτρονικό της κατάστημα με τις ψηφιακές πωλήσεις να τρέχουν με ποσοστό +20% σε σχέση με το 2020. Απασχολεί περισσότερα από 7.000 άτομα προσωπικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης