Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει μια ομολογουμένως αξιοπρόσεκτη προσπάθεια να φρεσκάρει την όλη επικοινωνιακή του καμπάνια και να φτάσει και σε πιο δύσκολα κοινά. Ένα εκ των νέων βίντεο «Χάου Τού» που έδωσε στην δημοσιότητα αφορά την νεολαία και την γλώσσα της. Και ο Πρόεδρος του κόμματος λέει στον νεολαίο πως αν θέλει να πάρει την ζωή του στα χέρια του θα πρέπει να πάει να ψηφίσει όταν έλθει η ώρα.

Είναι η ψήφος συνώνυμη της πολιτικής αλλαγής όμως; Παραδοσιακά η Αριστερά, και σε αυτό ομονοούσαν όλα τα ρεύματα της, έβλεπε την πολιτική στάση ως μια πιο καθολική έννοια. Προφανώς από εδώ περνούσε και η μάχη των εκλογών αλλά και πλάι σε στράτευση στο εργατικό- λαικό κίνημα, σε μαζικούς φορείς, στην γειτονιά, στον Πολιτισμό, στο φοιτητικό- σπουδαστικό κίνημα και σε πολλά άλλα πεδία.

Μια βασική επίσης όψη της στράτευσης, για να επέλθει η πολιτική αλλαγή, ήταν αυτή με το εκάστοτε κόμμα ή οργάνωση. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε μάχη να εγγράψει μέλη, να ανοιχθεί, να διευρυνθεί, να γίνει ένα μαζικό κόμμα.

Και προφανώς τα μέλη αυτά, πλάι στα παλιά, θα στρατεύοταν σε μια συνολική μάχη για τις ιδέες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απλώς ως επιτροπές ψήφων. Σήμερα τα κόματα δίνουν μάχη για την νεολαία. Λογικό. Μπορεί η τελευταία να μην έχει τόσο έλξη για τις εκλογές αλλά και παράγοντας ανατροπής μπορεί να γίνει και έτσι κι αλλιώς στο άμεσο μέλλον θα αλλάξει στάση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει με πιο ευνοϊκούς όρους το στοίχημα να φτάσει στην νεολαία, όμως με το εν λόγω βίντεο περιορίζει την όλη του πρόθεση και καθιστά τους νέους απλώς μια εκλογική δεξαμενή και όχι ολοκληρωμένους πολίτες με έγνοια για το συλλογικό. Σήμερα οι νέοι δέχονται μια επίθεση από τις δυνάμεις του Νεοφιλελευθερισμού. Πληρώνουν την νύφη μιας παρατεταμένης κρίσης, γίνονται συχνά θύματα του αυταρχισμού. Ξενιτεύονται.

Είναι κακοπληρωμένοι ή άνεργοι. ζουν από τους παππούδες ή τις γιαγιάδες τους. Να πάνε στις κάλπες. Προφανώς. Αλλά να τους ακούσουμε καλύτερα πρώτα και να μην τους μετράμε απλώς ως «ψηφαλάκια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion