Αρκετά εστιατόρια που λειτουργούσαν με την επωνυμία McDonald’s στο Καζακστάν άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα, κάποιες εβδομάδες μετά την αποχώρηση της αμερικανικής εταιρείας από την τοπική αγορά. Ωστόσο δε φέρουν πλέον τη γνωστή επωνυμία, ενώ σερβίρουν διάφορα γεύματα fast food με γενικές ονομασίες, όπως για παράδειγμα «Cheeseburger».

Η εταιρεία που κατείχε την άδεια, Food Solutions KZ, ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει «τα υψηλά στάνταρτ ποιότητας και εξυπηρέτησης που είχαν υιοθετηθεί νωρίτερα» και σύντομα θα παρουσιάσει τη νέα επωνυμία της.

McDonald’s: Πώς κέρδισαν τη Ρωσία – και μετά τα έχασαν όλα

Tερματισμός συνεργασίας λόγω Ρωσίας

Η McDonald’s και η Food Solutions KZ τερμάτισαν τη μεταξύ τους συνεργασία αυτόν τον μήνα, επικαλούμενες προβλήματα προμήθειας. Πηγές δήλωσαν νωρίτερα στο Reuters ότι η McDonald’s του Καζακστάν σταμάτησε να αγοράζει προμήθειες από τη Ρωσία και είχε πρόβλημα να τις αντικαταστήσει.

Η Food Solutions KZ δεν διευκρίνισε τη Δευτέρα εάν έχει αντικαταστήσει οποιοδήποτε συστατικό, όπως τα μπιφτέκια βόειου κρέατος με τοπικά προϊόντα.

Το νέο μενού στα καταστήματα της αλυσίδας γρήγορης εστίασης περιλάμβανε είδη όπως μπιφτέκι μοσχαρίσιο, κοτόπουλο και ψάρι καθώς και κοτομπουκιές, πατάτες και παγωτό.

Τα McDonald’s έκλεισαν τα ρωσικά εστιατόρια αμέσως μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, πουλώντας σε μια εγχώρια εταιρεία με επικεφαλής τον Αλεξάντερ Γκόβορ, την άδεια χρήσης της αλυσίδας, ο οποίος τον Ιούνιο παρουσίασε την επωνυμία Vkusno & tochka, που σημαίνει «Νόστιμο είναι κι αυτό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή