Την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Σωματείου «Οραμα Ελπίδας» επισκέφτηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, η οποία ενημερώθηκε για τη δωρεά που μπορεί να δώσει ελπίδα και να χαρίσει ζωή σε δεκάδες ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία ή άλλα σοβαρά αιματολογικά νοσήματα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά την επίσκεψή της στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», η υφυπουργός συναντήθηκε με τον διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων Εμμανουήλ Παπασάββα, τον Επιστημονικό Διευθυντή του Σωματείου «Οραμα Ελπίδας» Στέλιο Γραφάκο και τη Γενική Γραμματέα του Σωματείου Ινώ Κωνσταντοπούλου.

Όπως τονίζεται, η κ. Συρεγγέλα ενημερώθηκε για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών που μπορεί να δώσει ελπίδα και να χαρίσει ζωή σε δεκάδες ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία ή άλλα σοβαρά αιματολογικά νοσήματα, ενώ ενημερώθηκε και για τους τρόπους συλλογής αιμοποιητικού μοσχεύματος, καθώς πρόκειται για μία απλή και ανώδυνη διαδικασία, όμοια της αιμοδοσίας.

Δότες αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών γίνονται όσοι είναι υγιείς, μεταξύ 18-45 ετών και παραμένουν ως ενεργοί υποψήφιοι δότες στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών μέχρι την ηλικία των 55 ετών.

Όπως δήλωσε η κ. Συρεγγέλα, «είναι απαραίτητο να εμπλουτιστεί το Αρχείο Εθελοντών Δοτών για να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρίσκεται συμβατός δότης για κάθε ασθενή. Όλες και όλοι μπορούμε να συνδράμουμε στον αγώνα για τη ζωή. Μπορούμε να είμαστε στο πλευρό των ασθενών, να υποστηρίξουμε τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και να διαδώσουμε το μήνυμα ότι η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να εξαρτάται μόνο από εμάς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους