Επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις 29 έως τις 31 Ιανουαρίου, όπου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας καθώς και με κορυφαία στελέχη ιαπωνικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Πρίγκιπα Akishino, τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Fumio Kishida και τον πρόεδρο της Βουλής Hiroyiki Hosoda.

Ο πρωθυπουργός, που θα συνοδεύεται από κυβερνητική και επιχειρηματική αποστολή, θα έχει επίσης συναντήσεις με ηγετικά στελέχη ιαπωνικών επιχειρήσεων και θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Υπενθυνθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Οκτώβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του εθνικού ιαπωνικού φορέα επιχειρήσεων KEIDANREN και υψηλόβαθμα στελέχη κορυφαίων ιαπωνικών επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν επίσκεψη στη χώρα μας, η οποία διοργανώθηκε με τη συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών, της ιαπωνικής πρεσβείας στην Αθήνα και του ΣΕΒ.

Ο πρωθυπουργός είχε παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται για ιαπωνικές επιχειρήσεις ενώ η ιαπωνική αντιπροσωπεία, από την πλευρά της, εξέφρασε ενδιαφέρον για τη διερεύνηση της δυνατότητας επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν, μεταξύ άλλων, περαιτέρω τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας, αύξησης του αριθμού τουριστών από την Ιαπωνία και συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή μας, με έμφαση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Σημειώνεται ότι η KEIDANREN -ο ιαπωνικός εθνικός φορέας επιχειρείν- συμμετέχει θεσμικά και ενεργά στη διαμόρφωση της οικονομικής δραστηριότητας της Ιαπωνίας. Η επιλογή της να επισκεφθεί τη χώρα μας, με υψηλού επιπέδου αποστολή -η τελευταία αντίστοιχη αποστολή είχε βρεθεί στην Ελλάδα το 2005- αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της Ιαπωνίας στην ελληνική οικονομία και σηματοδοτεί το αυξημένο ενδιαφέρον της ιαπωνικής πλευράς για ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας