Οι συνολικές δαπάνες της Κίνας για την έρευνα και την ανάπτυξη (R&D) καταγράφηκαν περίπου στα 456 δισεκατομμύρια δολάρια (419,33 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2022, με ετήσια αύξηση 10,4% σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής (NBS).

Μετά την τιμαριθμική αναπροσαρμογή, οι κινεζικές δαπάνες R&D το 2022, κατέγραψαν ετήσια αύξηση 8%, όπως ανακοίνωσε το NBS.

Οι συνολικές κινεζικές δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 2,55% επί του ΑΕΠ την προηγούμενη χρονιά, με ετήσια αύξηση 0,12%.

Οι επενδύσεις στη βασική έρευνα καταγράφηκαν στα 195,1 δισεκατομμύρια γουάν (26,46 δισεκατομμύρια ευρώ), με ετήσια αύξηση 7,4%, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 6,32% επί των συνολικών δαπανών R&D, όπως έδειξαν τα ίδια στοιχεία.

Κίνα: Μείωση συνέχισαν να καταγράφουν οι τιμές των σπιτιών σε 70 μεγάλες πόλεις το Δεκέμβριο

Σημαντική βελτίωση στην οικονομία το 2023

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον Γουάνγκ Γουενμπίν, εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, η κινεζική οικονομία θα καταγράψει σημαντική βελτίωση το 2023, θα κάνει μεγαλύτερα βήματα προόδου και θα συνεισφέρει περισσότερο στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, δήλωσε χθες ο

Ο ίδιος εκπρόσωπος έκανε το σχόλιο του στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της κινεζικής οικονομίας το 2022 και σε μια εκτίμηση των ΜΜΕ ότι η κινεζική οικονομία θα βελτιωθεί σημαντικά το 2023.

Σύμφωνα με τον Γουάνγκ, κατά το 2022 η Κίνα συντόνισε αποτελεσματικά την αντίδρασή της κατά της COVID-19 λαμβάνοντας μέτρα κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, επιτάχυνε την εφαρμογή κανονισμών σε μακροοικονομικό επίπεδο, ενώ διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τις επιπτώσεις έκτακτων συνθηκών, παρά τα διαδοχικά κύματα επανεμφάνισης της πανδημίας και της νωθρής οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή