Η Ρωσία θα πρέπει να συνεχίσει την πορεία της για περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, παρά το γεγ0νός ότι η οικονομία της πλέον έχει στραφεί από τις ευρωπαϊκές στις ασιατικές αγορές, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της χώρας Μαξίμ Ρεσέτνικοφ.

«Η παγκόσμια τάση της οικονομίας για χαμηλές εκπομπές άνθρακα συνεχίζεται. Παρά τη μετατόπιση της εστίασης από τις ευρωπαϊκές στις ασιατικές αγορές, η πορεία προς την απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να συνεχιστεί. Οι βασικοί μας εταίροι εργάζονται ήδη ενεργά στην ατζέντα για το κλίμα, θέτοντας πλέον αυξημένες απαιτήσεις από τις εταιρείες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός .

Μάλιστα, τόνισε ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ η ανάπτυξη ρωσικών «πράσινων» τεχνολογιών, η εύρεση νέων αγορών και η προώθηση προϊόντων μέσω πολύπλευρων πλατφορμών.

Ο Ρεσέτνικοφ σημείωσε επίσης ότι όλες οι βασικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του κράτους παραμένουν σχετικές.

Ο υπουργός τόνισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Ρωσία υιοθέτησε στρατηγικά έγγραφα, ενέκρινε βασική νομοθεσία, δημιούργησε υποδομές για την υλοποίηση έργων για το κλίμα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης (RANEPA), η ρωσική οικονομία μπορεί να επιτύχει 100% απανθρακοποίηση χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα πιθανών συνδυασμών παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας, σε συνδυασμό με την πράσινη παραγωγή υδρογόνου.

Η Ρωσία έχει κάνει δύο μεγάλες δεσμεύσεις για το κλίμα: ένα προεδρικό διάταγμα βάσει του οποίου έως το 2030 οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου θα πρέπει να μειωθούν στο 70% του επιπέδου του 1990 και ένα διάταγμα της ρωσικής κυβέρνησης βάσει του οποίου έως το 2050 οι εκπομπές θα πρέπει να μειωθούν στο 20% του επιπέδου του 1990.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή