Nα οριστούν από τον εκάστοτε δήμο τα κλειστά θερμαινόμενα κτίρια, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για προσωρινή φιλοξενία αστέγων και προσβάσιμα σε 24ωρη βάση (ή τουλάχιστον σε 12ωρη βάση κατά τις βραδινές ώρες από 20:00 μ.μ. έως 08:00 π.μ.) κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, έχει ζητήσει η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα έχει αποσταλεί έγγραφο προς όλους τους δήμους της επικράτειας προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών και κακών συνθηκών κατά την περίοδο του χειμώνα.

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Κακοκαιρία προ των πυλών

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βαρομετρικό χαμηλό στην Κεντρική Μεσόγειο θα προκαλέσει κύμα κακοκαιρίας στη χώρα με διάρκεια από την Τετάρτη 25/01 έως το Σαββατοκύριακο 28-29/01.

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, αλλά και οι πολύ ενισχυμένοι τοπικά άνεμοι.

Την Τετάρτη βροχές αναμένονται αρχικά κυρίως στα Επτάνησα και στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας (εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν στα Επτάνησα και σε παράκτια τμήματα της δυτικής χώρας και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία. Τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 900 μέτρα στα βόρεια και πάνω από τα 1300 μέτρα στα υπόλοιπα) αλλά προς το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 600 μέτρα). Αξιόλογες θα είναι οι χιονοπτώσεις σε μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα