Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για τα υποέργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και υλοποιούνται από τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ).

Στο υποέργο «Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών» υποβλήθηκαν 69 προτάσεις συνολικού ύψους επένδυσης 46.840.700 ευρώ.

ΥΠΑΑΤ: Πόροι 500 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για ιδιωτικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα

Επίσης, στο υποέργο «Γενετική Βελτίωση Ζώων» υποβλήθηκαν 21 προτάσεις συνολικού ύψους επένδυσης 21.197.753 ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον προϋπολογισμό της δημόσιας δαπάνης.

Αντίστοιχα στο υποέργο «Ενίσχυση Υδατοκαλλιεργειών» υποβλήθηκαν 19 προτάσεις συνολικού ύψους επένδυσης 29.949.143 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σε τρεις από τις δράσεις της αγροδιατροφής, α) «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων», β) «Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα» και γ) «Πράσινος Αγροτουρισμός», υποβλήθηκαν 410 επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους περίπου 825 εκατ. ευρώ.

Ωφελούμενοι των παραπάνω δράσεων είναι τόσο οι Πολύ Μικρές, Μικρές, Μεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις, οι οποίες υιοθετούν άμεσα ή έμμεσα, συμβολαιακή γεωργία, καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και συνεργασία τουρισμού-πρωτογενούς παραγωγή, όσο και τα Συλλογικά Σχήματα που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας έτσι και την επίτευξη του βασικού στόχου του υπουργείου, ήτοι την κινητροδότηση για την δημιουργία ισχυρών και βιώσιμων αγροτικών συλλογικών σχημάτων.

Από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα χρηματοδοτηθούν περισσότερα από 520 έργα με συνολικό προϋπολογισμό μεγαλύτερο του 1 δισ. ευρώ, με φορείς, κυρίως συλλογικά σχήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα επενδύσουν στην καινοτομία και στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενή τομέα, συμβάλλοντας στην βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών