Kλειστά θα παραμείνουν τα νυχτερινά και τα απογευματινά σχολεία στην Αττική σήμερα, λόγω της κακοκαιρίας, όπως είπε στον Σκάι ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην επόμενη ώρα. Όπως είπε αυτό θα γίνει για λόγους πρόληψης. «Θα βγει ανακοίνωση ώστε τα απογευματινά και εσπερινά να μην λειτουργήσουν. Για λόγους πρόληψης ώστε να μην υπάρχει υπερβολή στην κίνηση. Τα παιδιά να μείνουν στα σχολεία μέχρι να περάσει το φαινόμενα, παρά να προσπαθήσει κάποιος να μετακινηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ.Πατούλης είπε ότι καλό θα ήταν αν την ώρα του σχολάσματος στην πρωινή βάρδια οι καιρικές συνθήκες είναι κακές, καλό θα ήταν να καθυστερήσει για λίγο η αποχώρηση των παιδιών και η μετακίνησή τους.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν την κορύφωση της κακοκαιρίας στο Λεκανοπέδιο από τις 2 το μεσημέρι ως και τις 5 το απόγευμα, χρονικό διάστημα που χαρακτηρίζεται αιχμής καθώς μεταξύ άλλων οι μαθητές επιστρέφουν στα σπίτια τους. Το ενδεχόμενο να υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση αποτελεί έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για την πυροσβεστική, που συστήνει, όπως και η Πολιτική Προστασία με τα μηνύματα στο 112, να περιοριστούν όσο γίνεται οι μετακινήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα