Tη συμφωνία πώλησης της δραστηριότητας «Intersport» στην Τουρκία ανακοίνωσε ο όμιλος Fourlis.

Η συμφωνία προβλέπει την πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας Intersport, Atletik Mağazacılık ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, δικαιοπάροχο του σήματος «Ιntersport» και «The Athlete’s Foot» στη Τουρκία, η οποία λειτουργεί δίκτυο 12 καταστημάτων.

Αγοράστρια της Intersport είναι ο όμιλος Eren Perakende ve Tekstil Anonim Şirketi. Η συναλλαγή βασίζεται σε Enterprise Value 3 εκατ. ευρώ περίπου.

Fourlis: Η προδιαγεγραμμένη πώληση της αλυσίδας The Athlete’s Foot, η Nike και ο ανταγωνισμός

Με την υπογραφή της συμφωνίας. ο Όμιλος Fourlis επικεντρώνεται για τη δραστηριότητα λιανικής αθλητικών ειδών σε τέσσερις πλέον χώρες, δηλαδή Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, έχοντας σήμερα ένα δίκτυο 106 καταστημάτων “Intersport” και e-commerce σε όλες τις χώρες.

Η απόφαση του ομίλου Intersport International πριν από ενάμισι χρόνο να προχωρήσει στην πώληση της αλυσίδας The Athlete’s Foot (TAF) είχε λίγο – πολύ προδιαγράψει το μέλλον του εμπορικού σήματος όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και παγκοσμίως.

Η πώληση της TAF στην Ελλάδα

Nα σημειωθεί ότι λίγο πριν την έλευση του 2023, ο ομιλος Fourlis ανακοίνωσε και τη συμφωνία πώλησης της δραστηριότητας λιανικής TAF.

Αγοράστρια των 14 καταστημάτων της αλυσίδας που λανσάρισε ο όμιλος Fourlis το 2014 ήταν  η TAF Global Holding AG, θυγατρική της Arklyz Group AG, η οποία έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του σήματος TAF παγκοσμίως.

Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σύμφωνα με την ανακοίνωση σε 4 εκατ. ευρώ και θα οριστικοποιηθεί με την ολοκλήρωση της συναλλαγής στο τέλος Φεβρουαρίου 2023, βάσει όποιων προσαρμογών προβλέπει η σύμβαση μεταξύ των δύο μερών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις