Με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Pierre Gramegna, συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, στην ανθεκτικότητα και την ανοδική δυναμική της ελληνικής οικονομίας, παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς προκλήσεις, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας τον Αύγουστο του 2022.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος όπως η ενεργειακή κρίση και η ανάγκη για μια ισχυρή απάντηση της Ευρώπης στην κλιματική αλλαγή αλλά και οι προκλήσεις του μέλλοντος.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Σταϊκούρας: Οι έξι προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας

Η συνάντηση με Σταϊκούρα

Νωρίτερα ο κ. Pierre Gramegna είχε συνάντηση με τον υπουργός Οικονομικών. Ο Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση αναφέρθηκε στις έξι προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας- δεδομένου ότι τα διεθνή γεωπολιτικά ύδατα εξακολουθούν να είναι τρικυμιώδη, ο πληθωρισμός μειώνεται αλλά παραμένει υψηλός και επίμονος και η νομισματική πολιτική γίνεται όλο και πιο συσταλτική.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ESM στάθηκε στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη να παραμείνει η χώρα σε εγρήγορση. “Θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, τον ελληνικό λαό, και ιδιαίτερα εσάς τον Χρήστο, για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της οικονομίας σας”, τόνισε στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Γ. Δεληκανάκης (Southrock Asset Management): Βιωσιμότητα και ολιστική προσέγγιση αναβαθμίζουν το τουριστικό μοντέλο της Ελλάδας
Οικονομία |

Γ. Δεληκανάκης (Southrock): Βιωσιμότητα και ολιστική προσέγγιση αναβαθμίζουν το τουριστικό μοντέλο της Ελλάδας

Γιατί είναι σημαντικά τα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων - Πού μπορεί να στηριχθεί το νέο τουριστικό μοντέλο της χώρας