Θα αυξήσει το ποσοστό που κατέχει στην Husqvarna στο 12% ανακοίνωσε η Bosch. Με αυτή την κίνηση η γερμανική εταιρεία γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της σουηδικής εταιρείας.

Η Bosch κατέχει μέχρι στιγμής λιγότερο από το 5% των μετοχών της Husqvarna και έχει συμφωνήσει για την εξαγορά επιπλέον ποσοστό που αγγίζει το 7% , δήλωσε ο εκπρόσωπος της Bosch. Αυτό υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών στη Βραζιλία, όπου οι αρχές έχουν χαμηλό όριο για την έγκριση των συμμετοχών. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για πλήρη εξαγορά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Bosch: Κλείνει προσωρινά 2 εργοστάσια στην Κίνα

Οι μετοχές της Husqvarna, σημείωσαν άνοδο 12,6%  μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

«Ακολουθούμε μια συστηματική στρατηγική ανάπτυξης όσον αφορά τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες που απευθύνονται σε καταναλωτές. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την ενίσχυση των υφιστάμενων συνεργασιών μέσω συμμετοχών», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch, Κρίστιαν Φίσερ.

Από την πλευρά της Husqvarna δεν έγινε σχόλιο σχετικά με την συμφωνία. Η εταιρεία κατασκευάζει υπαίθρια ηλεκτρικά προϊόντα, καταναλωτικά προϊόντα ποτίσματος, εξοπλισμό κοπής και εργαλεία για κατασκευές και βιομηχανίες.

Το τμήμα ηλεκτρικών εργαλείων της Bosch δημιούργησε την “Power for All Alliance” μαζί με τη θυγατρική της Husqvarna Gardena το 2020. Η συμμαχία των 10 εμπορικών σημάτων περιλαμβάνει προϊόντα που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά και αφορούν όλες τις οικιακές δραστηριότητες, επισημαίνει η γερμανική εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή