
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια “πολύ σκληρή” κατάσταση στην ανατολική περιφέρεια του Ντονέτσκ και χρειάζεται να έχει ταχύτερα προμήθειες όπλων και νέους τύπους όπλων για να αντέξει τις ρωσικές επιθέσεις, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
“Η κατάσταση είναι πολύ σκληρή. Μπαχμούτ, Βούλενταρ και άλλοι τομείς στην περιφέρεια του Ντονέτσκ — υπάρχουν συνεχείς ρωσικές επιθέσεις”, είπε ο Ζελένσκι στη νυχτερινή του βιντεοσκοπημένη ομιλία.
Ουκρανία: Κυρώσεις Ζελένσκι σε βάρος 185 εταιρειών και 3 προσώπων
“Η Ρωσία θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος και να εξαντλήσει τις δυνάμεις μας. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε τον χρόνο όπλο μας. Πρέπει να επιταχύνουμε τα γεγονότα, να επιταχύνουμε τις προμήθειες και να ανοίξουμε νέες επιλογές όπλων για την Ουκρανία”.
Ο Ζελένσκι για Ρωσία και Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε επίσης ότι το να επιτραπεί στη Ρωσία να διαγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 ισοδυναμεί με ένδειξη ότι “η τρομοκρατία είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτή”.
“Οι προσπάθειες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να επαναφέρει τους Ρώσους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι προσπάθειες για να πει σε όλο τον κόσμο ότι η τρομοκρατία είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτή”, δήλωσε ο Ζελένσκι.
Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να “χρησιμοποιήσει (τους Αγώνες) ή οποιοδήποτε άλλο αθλητικό γεγονός ως προπαγάνδα για την επιθετικότητά της ή τον κρατικό σοβινισμό της”.
Πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Μια του Τραμπ, δυο του Τραμπ…
Ο Ντόναλντ Τραμπ, η άσκηση δίωξης, οι εκλογές του 2024 και μια ιστορική εξιλέωση για τα προηγούμενα ατιμώρητα προεδρικά εγκλήματα στις ΗΠΑ

Μητσοτάκης: Χωρίς τον φράχτη θα έμπαινε ο καθένας, ο Τσίπρας δεν θα συνέχιζε την επέκταση
«Αντιρρήσεις έχουν ορισμένοι που δεν αντιλαμβάνονται να είσαι στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε».

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό
«Η χώρα μας σταδιακά συγκλίνει με την Ευρώπη στα εισοδήματα» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πώς οι τρεις Κολομβιανοί κατάφεραν να αδειάσουν τις τραπεζικές θυρίδες
Αναμένονται εντάλματα σύλληψης

Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Κυλλήνης – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες
Το ένα από τα δύο υπέστη ρωγμή

Ακροδεξιό φάντασμα πάνω από τη χώρα - Τι πρέπει να προσέξουμε στις εκλογές
Το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη εμφανίζεται ενισχυμένο στις δημοσκοπήσεις. Αν δεν απαγορευτεί θεωρείται δεδομένη η είσοδός του στη Βουλή

Πρωταπριλιά: Πώς ξεκίνησε το έθιμο να λέμε ψέματα
Μια συνήθεια που δεν αφορά μόνο τον τόπο μας και τους Έλληνες, αλλά όλον τον πλανήτη.

The Sun: Η Φον ντερ Λάιεν υποψήφια για Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ
Η πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αλλά ενδέχεται η υποψηφιότητά της να σκοντάψει σε βρετανικό βέτο…

Οδηγώντας σε ζωντανή μετάδοση: H θανάσιμη συνήθεια των influencers
Youtubers, tiktokers, instagramers και κάθε λογής διαδικτυακές περσόνες τραβούν βίντεο ενώ βρίσκονται με το αυτοκίνητο στον δρόμο αδιαφορώντας για την ασφάλεια όλων

«Πόλεμος» του νερού α λα... γαλλικά, το έτερο ανοιχτό «μέτωπο» του Μακρόν
«Δεν τα χρειαζόμαστε» τα σύνορα στα Δυτικά Βαλκάνια, τόνισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε με την ομόλογό του της Σερβίας.