Σε επιπλέον 6.000 απολύσεις προχωράει η Philips, στο πλαίσιο του πλάνου αποκατάστασης της κερδοφορίας της που επλήγη μετά την ανάκληση αναπνευστικών συσκευών, καθώς απώλεσε το 70% της αγοραίας αξίας της.

Οι μισές από τις περικοπές θέσεων εργασίας θα γίνουν φέτος και οι άλλες μισές μέχρι το 2025, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Το νέο πλάνο αναδιοργάνωσης έρχεται μετά την ανακοίνωση του Οκτωβρίου για περικοπές 4.000  θέσεων εργασίας, που ισοδυναμούν με το 5% του εργατικού δυναμικού της, καθώς αντιμετωπίζει τις οικονομικές συνέπειες από την ανάκληση εκατομμυρίων αναπνευστήρων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της άπνοιας ύπνου λόγω ανησυχιών ότι ο αφρός χρησιμοποιείται στα μηχανήματα μπορεί να γίνει τοξικός.

Philips: Περίπου 4.000 απολύσεις, ως απάντηση στη ζημιογόνο πορεία

«Η Philips δεν αξιοποιεί πλήρως το δυναμικό των ισχυρών θέσεων στην αγορά, καθώς αντιμετωπίζει μια σειρά από σημαντικές επιχειρησιακές προκλήσεις», δήλωσε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Roy Jakobs.

Η εταιρεία θα πρέπει επίσης να βελτιώσει την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της για τους ασθενείς και την αξιοπιστία της εφοδιαστικής αλυσίδας, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει το 9% των πωλήσεων στην έρευνα και στην ανάπτυξη, αλλά θα επικεντρωθεί σε «λιγότερα, με καλύτερους πόρους και πιο αποτελεσματικά έργα».

Τα αποτελέσματα

Η Philips, με έδρα το Άμστερνταμ, ανακοίνωσε επίσης προσαρμοσμένα EBITDA για το τέταρτο τρίμηνο 651 εκατομμυρίων ευρώ (707,18 εκατομμύρια δολάρια), σχεδόν σταθερό σε σχέση με τα 647 εκατομμύρια ευρώ έναν χρόνο πριν.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3% τους τελευταίους μήνες του 2022 καθώς αμβλύνθηκαν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Να σημειωθεί ότι η έλλειψη εξαρτημάτων έχει προβληματίσει τη Philips καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μειώνοντας τις πωλήσεις της κατά 3% για ολόκληρο το 2022.

Παρά τη βελτίωση του τελευταίου τριμήνου, η Philips ανακοίνωσε ότι η αλυσίδα εφοδιασμού παραμένει προβληματική και ότι αναμένεται περαιτέρω βελτίωση σταδιακά, γεγονός το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε χαμηλή μονοψήφια συγκρίσιμη αύξηση πωλήσεων με υψηλό μονοψήφιο περιθώριο το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή