Με υπομονή και πειθαρχία, οι αγοραστές απορρόφησαν για άλλη μια συνεδρίαση τις ορέξεις για σοβαρή διόρθωση.
Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν υψηλότατη για “κανονική” συνεδρίαση, με το 15% περίπου να περνάει κάτω από το ταμπλό με πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών (DIMAND, ETE, ENTEΡ, ΑΛΦΑ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΜΠΛΕΚΕΡΔΟΣ, ΠΡΟΦ).
Ο δρόμος για τις 1040-1060 μονάδες παραμένει ανοιχτός, ενώ οι τράπεζες κρατήθηκαν για άλλη μια φορά αξιοπρεπέστατα σε θετικό έδαφος, απορροφώντας μάλιστα σχεδόν τον μισό τζίρο.
Η συνεδρίαση δεν προσέθεσε κάποιο νέο δεδομένο στην υφισατάμενη ανάλυση, που βεβαίως ζυγίζει τις πιθανότητες υπέρ της συνέχισης της ανόδου.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μένει σαν γεύση, ή μάλλον επιβεβαιώνεται, είναι η ανθεκτικότητα των εισηγμένων, ή έστω της πλειονότητας.
Συνολικά 7 μετοχές της μεγάλης κεφ/σης είδαν, έστω ενδοσυνεδριακά, νέα υψηλά 52 εβδομάδων, με ό, τι αυτό σημαίνει για το θετικό και επιθετικό momentum.
Kι όλα αυτά, με την Ευρώπη να κινείται επικίνδυνα ανοδικά, και πολύ πιο όμορφα από τους Αμερικάνους, στη σκιά των επικείμενων μεταστροφών της EKT.
Latest News

H αγορά κοιτάει με κομμένη την ανάσα
Άνευ ετέρου, η μεταβλητότητα είναι πολύ μεγάλη. Και κάτι τέτοιο εμποδίζει τους επενδυτές να λάβουν ορθές επενδυτικές αποφάσεις, τουλάχιστον στο μέτρο που θέλουν να αποφύγουν υπερβολές.

Μεταβλητότητα ναι, κατευθυντικότητα όχι
Με έναν τραπεζικό που ταξίδεψε πάνω από 7 ποσοστιαίες μονάδες από τα χαμηλά στα υψηλά, αλλάζοντας και 7 φορές πρόσημο, η δυσκολία να αναγνωρίσει κανείς τη βραχυπρόθεσμη λύση του γόρδιου -τραπεζικού- δεσμού, είναι μεγάλη.

Κάνε και καμια διασπορά, βρε αδερφέ. Τόσο ωραία χαρτάκια έχουμε στο ταμπλό
Έκλεισε μια ιδιαίτερη χρηματιστηριακή εβδομάδα, που χαρακτηρίστηκε από τα επικίνδυνα γεγονότα σε SVB, Signature, Credit Suisse και (παραλίγο) First Republic. Κι έτσι απλά, χάθηκαν τα κέρδη του Φεβρουαρίου, μετρώντας ήδη μηνιαίες απώλειες 9%.

Μετοχομαζώματα, τραπεζοσκορπίσματα
Κι έτσι απλά, μετά από δύο απανωτά χαστούκια από SVB και CS, η εβδομάδα φαίνεται να πηγαίνει άπατη για το ΧΑ. Κι όμως, ας αναλογιστεί κανείς την ανθεκτικότητα σε σχέση με τη βαρύτητα των νέων (ειδικά στον τραπεζικό κλάδο), και το ότι παραμένουμε νικητές σε απόδοση έναντι όλων των χρηματιστηρίων παγκοσμίως. Όλα καλά.

Είχαμε κακομάθει τόσους μήνες
Μια ματιά στο ταμπλό του ΧΑ, και όχι μόνο εκεί, φθάνει για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος των επενδυτικών φόβων. Κι ενώ φαινομενικά η πηγή του κακού είναι το τραπεζικό σύστημα παγκοσμίως (σήμερα η Credit Suisse), φαίνεται ότι υπάρχει κάτι ακόμα που δεν βλέπουμε

Κι αν δεν αντέχεις τις συγκινήσεις, πήγαινε να παίξεις μπιρίμπα
Διότι ως γνωστόν, το χρηματιστήριο δεν είναι παιχνίδι για όλους. Πόσο μάλλον για εκείνους που δεν θέλουν να ρισκάρουν.

Του φευγάτου η μάνα, ποτέ δεν έκλαψε
Σε στιγμές επενδυτικής ανασφάλειας, το πρώτο πράγμα που κάνουν οι μέτοχοι είναι να πουλήσουν. Άτσαλα.

Πούλα με ακόμα μια φορά, δεν με πειράζει
Με χαρακτηριστική ευκολία, οι πωλητές επικράτησαν στο ταμπλό στην τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας. Μιας πτωτικής εβδομάδας που -μέχρι στιγμής- απλά έδωσε την πολυαναμενόμενη "αποσυμφόρηση" μετά από 11 συνεχόμενες ανοδικές, επί συνόλω 18 στις τελευταίες 22.

Ε να μην ξεφορτώσω, ρε μάστορα;
Με προσεκτικές κινήσεις, περνούν από το ταμπλό συναλλαγές ρευστοποίησης, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο. Το ερώτημα δεν είναι όμως γιατί κάποιοι ρευστοποιούν (με κέρδος) αλλά γιατί κάποιοι αγοράζουν (ακόμα και τόσο "ψηλά")

Όχι Γιάννης, Γιαννάκης
Τη Δευτέρα, το ΧΑ φτερνίστηκε από τη γύρη των Τεμπών. Ακόμα, όμως, δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν τελικά είναι αλλεργικό, και πάθει κανά (πτωτικό) αλλεργικό σοκ