Η Twitter Inc. ζητά άδειες από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για να λανσάρει λειτουργία πληρωμών, το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του «app για τα πάντα» που ελπίζει να χτίσει ο Iλον Μασκ, αναφέρουν οι Financial Times επικαλούμενοι πηγές που δεν κατονομάζονται.

To νέο αφεντικό του Twitter πιέζεται να βρει νέους τρόπους κερδοφορίας καθώς τα διαφημιστικά έσοδα βουλιάζουν λόγω ανησυχίας για τη διοίκηση της εταιρείας και τον έλεγχο του ακατάλληλου περιεχομένου στην πλατφόρμα.

Longtermism: Ο Ίλον Μασκ και η σωτηρία της ανθρωπότητας

Longtermism: Ο Ίλον Μασκ και η σωτηρία της ανθρωπότητας

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να εμπλουτίσει το Twitter με οικονομικές υπηρεσίες όπως μεταφορά χρημάτων μεταξύ χρηστών, λογαριασμούς αποταμίευσης και χρεωστικές κάρτες.

Το 1999 είχε εξάλλου ιδρύσει την X.com, μια από τις πρώτες online τράπεζες, η οποία αργότερα ενσωματώθηκε στο σύστημα πληρωμών της PayPal.

«everything app»

Η λειτουργία πληρωμών και το ηλεκτρονικό εμπόριο θα ήταν δύο από τις υπηρεσίες που θα συνδύαζε το «everything app» όπως το περιέγραψε ο Μασκ, μια προσπάθεια να αντιγράψει τις υπερ-εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στην Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες όπου το κύριο μέσο πρόσβασης είναι το κινητό.

Η κινεζική υπερ-εφαρμογή WeChat εξυπηρετεί σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής καθημερινότητας. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν, να καλούν ταξί, να στέλνουν χρήματα σε φίλους και συγγενείς και να ψωνίζουν στο Διαδίκτυο.

Ακόμα και πριν εξαγοραστεί πέρυσι από τον Μασκ για 44 δισ. δολάρια, η Twitter εξέταζε πώς θα μπορούσε να επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν φιλοδωρήματα και άλλες πληρωμές από τους ακολούθους του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FT, επικεφαλής του Twitter Payments αναλαμβάνει η Έσθερ Κρόφορντ, μέχρι σήμερα product manager της εταιρείας, η οποία φέρεται να αναδεικνύεται ως δεξί χέρι του Μασκ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία