Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι νέες μειώσεις στο καλάθι του νοικοκυριού, επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ υπογραμμίζει πως για 14η εβδομάδα διατήρησε σταθερή την αξία του.

«14η εβδομάδα εφαρμογής του “Καλαθιού του Νοικοκυριού” και από τα 833 προϊόντα 65 (7.80%) παρουσίασαν αύξηση, 48 (5.76%) παρουσίασαν μείωση, και 720 (86.43%) παρέμειναν σταθερά! Σε αξία συνόλου “Καλαθιού” η αξία έμεινε σταθερή. Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες νέες μειώσεις», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

«Σε αξία συνόλου “Καλαθιού” η αξία έμεινε σταθερή» προσθέτει ο κ. Γεωργιάδης.

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε χθες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, προσεχώς θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το πότε θα ξεκινήσει το καλάθι της Σαρακοστής. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι κάθε Τετάρτη ανανεώνεται το καλάθι, επομένως μια πιθανή ημερομηνία έναρξης του καλαθιού της Σαρακοστής θα μπορούσε να είναι η 15η Φεβρουαρίου.

Το καλάθι αυτό, πιθανολογείται πως θα ονομάζεται «Καλάθι της Σαρακοστής» και θα κάνει πρεμιέρα 5 μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή στις 22 Φεβρουαρίου, μιας και «χαρταετό» θα πετάξουμε φέτος στις 27 του ίδιου μήνα.

Η διάρκεια ισχύς του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, θα είναι μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ – δεν αποκλείεται – εντός της Μεγάλης Βδομάδας να ενταχθεί και το κρέας.

Για να εφαρμοστεί το εν λόγω νέο «καλάθι του νοικοκυριού» θα πρέπει να προηγηθεί η επέκταση του αρχικού μέτρου το οποίο λήγει στα τέλη Μαρτίου, πρόθεση την οποία έχει διακηρύξει ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία