Η OpenAI, ο δημιουργός του δημοφιλούς chatbot ChatGPT, κυκλοφόρησε ένα εργαλείο λογισμικού για την αναγνώριση κειμένου που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη, ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση ιστολογίου την Τετάρτη.

Το ChatGPT είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που δημιουργεί κείμενο κατόπιν «παραγγελίας», συμπεριλαμβανομένων άρθρων, δοκιμίων, ανέκδοτων, ακόμη και ποίησης, το οποίο έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα από το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο, ενώ εγείρει ανησυχίες σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και τη λογοκλοπή.

Ο ταξινομητής τεχνητής νοημοσύνης εκπαιδεύεται ώστε να μπορεί να συγκρίνει ένα κείμενο που έχει γραφτεί από άνθρωπο με ένα που είναι αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης, πάνω στο ίδιο θέμα, και να τα ξεχωρίζει.

Τι είναι το ChatGPT που αλλάζει τον κόσμο – Οι ανατροπές στην αγορά εργασίας που έρχονται

Σε «διαβούλευση» το νέο εργαλείο

Στη δημόσια beta λειτουργία του, το OpenAI αναγνωρίζει ότι το εργαλείο ανίχνευσης είναι πολύ αναξιόπιστο σε κείμενα κάτω των 1.000 χαρακτήρων και το κείμενο που έχει γραφτεί με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επεξεργαστεί λετσι ώστε για να ξεγελάσει τον ταξινομητή.

«Διαθέτουμε αυτόν τον ταξινομητή δημόσια για να λάβουμε σχόλια σχετικά με το εάν ατελή εργαλεία όπως αυτό είναι χρήσιμα», δήλωσε η OpenAI.

«Αναγνωρίζουμε ότι η ανάγκη να εντοπίζει κανείς ότι ένα γραπτό κείμενο είναι αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης, είναι ένα σημαντικό σημείο συζήτησης μεταξύ των εκπαιδευτικών και εξίσου σημαντική είναι η αναγνώριση των ορίων και των επιπτώσεων των ταξινομητών κειμένων που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη στην τάξη».

Από τότε που το ChatGPT έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο και κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ εκατομμυρίων χρηστών, μερικές από τις μεγαλύτερες σχολικές περιφέρειες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, έχουν απαγορεύσει το chatbot AI λόγω ανησυχιών ότι οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν τη συσκευή δημιουργίας κειμένου για εξαπάτηση ή λογοκλοπή.

Άλλοι έχουν δημιουργήσει εργαλεία ανίχνευσης τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του GPTZeroX, για να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να εντοπίσουν κείμενο που δημιουργείται από AI.

Η OpenAI είπε ότι συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς για να συζητήσει τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του ChatGPT και θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανίχνευση κειμένου που δημιουργείται από AI.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη