Θετικά, ως επί το πλείστον, κινήθηκαν οι αγορές στην περιοχή της Ασίας, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τη μικρότερη αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά 25 μονάδες βάσης και ότι ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αναγνώρισε ότι ο πληθωρισμός μειώνεται.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,54% με τον τεχνολογικό δείκτη να αυξάνεται κατά 1,9%, οδηγώντας τα κέρδη στην περιοχή. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite αυξήθηκε επίσης κατά 0,14% και ο Shenzhen Component ενισχύθηκε κατά 0,36%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,5% και ο Kosdaq κέρδισε 1,48%, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας αυξήθηκε κατά 5,2% τον πρώτο μήνα του 2023 σε ετήσια βάση, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έκλεισε κατά 0,16% υψηλότερα, ενώ ο Topix έχασε 0,32%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,19% και ο S&P/NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία κέρδισε επίσης 0,37%.

Το οικονομικό περιβάλλον

Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ είναι “σε θέση να επιστρέψει στην επέκταση”, φέτος, δήλωσε ο Carlos Casanova, ανώτερος οικονομολόγος της UBP. “Βλέπουμε σημάδια ότι υπήρξε μια διαδοχική επιτάχυνση τον Ιανουάριο. Αυτά είναι λοιπόν τα καλά νέα”, δήλωσε ο Casanova.

Και αυτό παρά τα νέα στοιχεία της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ που δείχνουν ότι η οικονομία του συρρικνώθηκε κατά 4,2% το τέταρτο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα το 2022. Το πραγματικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε επίσης κατά 3,5% σε ετήσια βάση.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 5,2% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση. Οι τιμές των ειδών διαβίωσης αυξήθηκαν κατά 6,1% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ενώ τα νωπά είδη διατροφής αυξήθηκαν κατά 2,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές