Γιατί η φρενίτιδα με τον χρυσό είναι «κακός οιωνός»…

·      Με τα… «τσουβάλια» αγοράζουν χρυσό τελευταία οι κεντρικές τράπεζες ανά το κόσμο.

·      Ειδικά, η Τουρκία αναδεικνύεται στον καλύτερο πελάτη του πολύτιμου μετάλλου.

·      Πηχυαίοι τίτλοι σε διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για… «φρενίτιδα» και ένα δυναμικό ράλι που όμοιό του δεν έχει υπάρξει εδώ και 11 χρόνια.

·      Κάποιοι μάλιστα θυμήθηκαν τον χαρακτήρα της Disney, τον Σκρουτζ Μακ Ντακ, φιγούρα-σύμβολο της αθεράπευτης φιλαργυρίας που κολυμπούσε μέσα στις χρυσές… λίρες.

·      Ωστόσο, σύμφωνα με φίλους αναλυτές, η παραπάνω τάση πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε για την πορεία της οικονομίας.

·      «Η εκτόξευση της ζήτησης για χρυσό δεν είναι καλός οιωνός…», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

·      Και εξηγούν: «η προσφυγή στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού, ειδικά σε περιόδους υψηλών επιτοκίων σημαίνει ότι όλο και περισσότερο προεξοφλούν ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσουν… τόσο απλά».

·      Πάντοτε, όπως λένε, σε ταραγμένες περιόδους όπως οι σημερινές οι επενδυτές τείνουν να τοποθετούν μέρος των χρημάτων τους στον χρυσό, για προφύλαξη.

·      Ο περίφημος κανόνας του 5% που προτρέπουν σύμβουλοι επενδύσεων να τηρούν οι πελάτες τους σε περιόδους πολέμου και συρρίκνωσης του παγκόσμιου ΑΕΠ.

·      Όλα πάντως θα κριθούν στην πράξη. Τότε θα φανεί εάν οι όποιοι φόβοι είχαν βάση ή απλά ήταν υπερβολικοί…

—————————————-

To «big bag» του ελληνικού κρασιού

·      Όσοι παρακολουθείται ενεργά τη στήλη έχετε ενημερωθεί για την πρωτοφανή «άνθηση» που βιώνει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κρασί. Ειδικά στις διεθνείς αγορές…

·      Εκτιμάται μάλιστα ότι η περσινή χρονιά θα είναι η καλύτερη στην ιστορία του κλάδου όσον αφορά στις εξαγωγές.

·      «Όλα δείχνουν πως θα κλείσουμε με ρεκόρ εξαγωγών…», λέει στη στήλη κορυφαίος Έλληνας οινοποιός.

·      Ο ίδιος μάλιστα έθεσε υπόψη μας ένα στοιχείο που πιστοποιεί την αλματώδη ανάπτυξη του κλάδου.

·      Την τελευταία δεκαετία, όπως μας ενημέρωσε, έχουν διπλασιαστεί τα οινοποιεία ανά την χώρα. Από 600 έχουν ανέλθει σε περίπου 1.200!

·      Οι αμπελουργικές ζώνες της χώρας, όπως της Νεμέας, του Αμύνταιου, της Σαντορίνης και της Νάουσας απέκτησαν νέες μονάδες που αξιοποιούν τις τοπικές και όχι μόνο ποικιλίες…

·      Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό νούμερο δεδομένου ότι την περίοδο εκείνη η ελληνική οικονομία ήταν δέσμια μιας επώδυνης κρίσης.

·      Να θυμίσουμε για όσους πιθανόν έχουν κοντή μνήμη – ότι λίγο έλειψε να βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης.

·      Αν και το θεωρούμε δύσκολο να ξεχάσει κανείς το καλοκαίρι του 2015 με τις ουρές στα ΑΤΜ και την έφοδο στα σούπερ μάρκετ…

·      Το ελληνικό κρασί έχει μπει σε διαφορετική τροχιά. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει έτσι…
———————————————-

Δεν εγκαταλείπει το αμερικάνικο όνειρο η μπύρα Άλφα

·      Το «αμερικάνικο όνειρο» για την μπύρα Άλφα μπορεί να «πάγωσε» λόγω πανδημίας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έσβησε.

·      Αυτό πληροφορούμαστε από έγκυρες, οι οποίες επιμένουν πως υπάρχει προοπτική στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για την μάρκα που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας…

·      Της θυγατρικής του πολυεθνικού κολοσσού της Heineken για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν.

·      Το σχέδιο όπως μαθαίνουμε μετατίθεται για μετά το 2023, όταν οι συνθήκες στην αμερικάνικη αγορά σταθεροποιηθούν και υπάρχει ξεκάθαρος ορίζοντας.

·      Ακόμη εκτιμάται πως υπάρχουν αρκετές αβεβαιότητες που επιβάλλουν αναμονή…

·      Κανείς άλλωστε απ’ όσους εμπλέκονται στο εγχείρημα δεν θέλει να δει την προσπάθεια να σταματά για λόγους… «ανωτέρας βίας».

·      Η εταιρεία πιστεύει πολύ στην μάρκα και θεωρεί ότι έχει τα φόντα να ακουμπήσει ένα ευρύτερο κοινό και όχι μόνο την ελληνική ομογένεια.

·      Βέβαια, μόνο μια μάρκα έχει καταφέρει να σπάσει αυτά τα όρια στο… Αμέρικα.

·      Και αυτή δεν είναι άλλη από την «Total», το γιαουρτι της ΦΑΓΕ…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino