Με μικρές απώλειες κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί τις έντονες αναταράξεις σε επιλεγμένους τίτλους. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,12% στις 1.028,46 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 18 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να κρατήσει τα επίπεδα και να διαχειριστεί τις πιέσεις της κατοχύρωσης των κερδών που εκδηλώνονται. Βέβαια, στο ΧΑ φαίνεται να υπάρχουν δύο ταχύτητες. Η πρώτη είναι των χαρτοφυλακίων που απορροφούν την προσφορά στα τρέχοντα επίπεδα, προσδοκώντας σε ακόμη υψηλότερες τιμές και η δεύτερη είναι εκείνων που αναμένουν χαμηλότερες τιμές, εκτιμώντας μεγαλύτερη διόρθωση.

Πάντως δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι παρά τις υπερτιμήσεις η δυναμική της αγοράς δείχνει ακόμα ικανή να δώσει μονάδες στο Γενικό Δείκτη, κάτι που αποτυπώνεται και στις απόλυτα ελεγχόμενες διορθώσεις. Ιδανικό σενάριο πάντως μιας ανοδικής συνέχειας θα είναι η δημιουργία βάσης στα τρέχοντα επίπεδα που θα απορροφούσε τα ήδη πολύ  σημαντικά επιμέρους κέρδη από την αρχή της χρονιάς.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Titan, Πειραιώς, Εθνική, Λάμδα, Autohellas, Aegean, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Coca Cola και ΓΕΚ Τέρνα. Σε θετικά, από την άλλη, εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, Jumbo, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών