«Η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας ήταν και παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης», ανέφερε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο της Landis Gyr στην Κορινθία από κοινού με τον υπουργό Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ξενάγησαν τα δύο κυβερνητικά στελέχη στις νέες εγκαταστάσεις ενώ ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του ΔΣ για τις λύσεις διαχείρισης ενέργειας, την καινοτομία και τις νέες επενδύσεις.

Landis+Gyr: Τιμά τα 50 χρόνια της υπερσύγχρονης παραγωγικής της μονάδας στην Ελλάδα

H ανάρτηση Δήμα

Στη σχετική ανάρτησή του ο κ. Δήμας αναφέρει:

«Η επένδυση της Landis Gyr είναι σημαντική όχι μόνο για την Κορινθία, αλλά και για την Ελλάδα! Σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις στον Ισθμό. Συζητήσαμε με μέλη του ΔΣ, οι οποίοι ήρθαν από την Ελβετία, ξεναγηθήκαμε στους χώρους της παραγωγής και στις νεες εγκαταστάσεις. Η εταιρεία απασχολούσε περίπου 440 εργαζόμενος το 2018. Σήμερα βρίσκεται πλέον στους 850, με στόχο να φτάσουν τους 1000 μέχρι τέλος του έτους.

Η Landis διαθέτει σπουδαία εξαγωγική δυναμική και δραστηριοποιείται σε 30 χώρες διεθνώς. Αποτελεί από τους κορυφαίους προμηθευτές λύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας όσον αφορά την «έξυπνη» μέτρηση, την «έξυπνη» υποδομή πληροφοριών και τις «έξυπνες» υποδομές. Η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας ήταν και παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης».

Η Landis+Gyr κατασκευάζει μετρητές και σχετικό λογισμικό για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, στόςο είναι το 2023 να υπερδιπλασιαστεί η παραγωγή και να φτάσουν το 1,5 εκατομμύριο, ενώ το εργοστάσιο στην Κόρινθο λειτουργεί με 750 εργαζόμενους και 30 γραμμές παραγωγής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Podcast ΒΑΒΕΛ – Μάρκος Βερέμης (Upstream, BigPi): Πρέπει να σκεφτόμαστε την εισαγωγή κατηρτισμένων στελεχών
Startups |

Podcast ΒΑΒΕΛ – Μάρκος Βερέμης (Upstream, BigPi): Η αξιοκρατία δεν άνθισε ποτέ στο Δημόσιο, γιατί τα κόμματα αγαπούν τις startups

Πρέπει να σκεφτόμαστε την εισαγωγή κατηρτισμένων στελεχών - Η αξιοκρατία δεν άνθισε ποτέ στο Δημόσιο – Γιατί όλα τα κόμματα αγαπούν τις startups – Σε ποιους τομείς οι καλύτερες προοπτικές