Εάν κάποιος δεν καταναλώσει το ποσό που θα λάβει στο market pass, είτε στην άυλη κάρτα είτε στο λογαριασμό του, το ποσό θα μεταφέρεται στον επόμενο μήνα.

Αυτό διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος σημείωσε ότι δεν υπάρχει προϋπόθεση δαπάνης των χρημάτων, για την καταβολή τους.

Market Pass: Ποιοι και πότε θα το πάρουν

Η μεταφορά της επιδότησης μέσω market pass,τόσο μέσω κατάθεσης στο λογαριασμό, όσο και στην αύλη κάρτα, θα παραμένει στον λογαριασμό ή την κάρτα του δικαιούχου.

Δεν θα χρειαστεί κάτι πέραν της αίτησης, δεν θα ζητηθούν δηλαδή αποδείξεις, και ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα όπως θέλει. Στην περίπτωση, δε, κατά την οποία δεν θα δαπανηθούν τα χρήματα της άυλης κάρτας, αυτά θα «εξαφανίζονται» μετά από έξι μήνες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, αποκάλυψε χθες ότι η κάρτα αγορών έρχεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

«Μόλις γίνουν οι αιτήσεις, τα χρήματα θα πιστωθούν άμεσα στο λογαριασμό των δικαιούχων, έως τις 3 Μαρτίου. Για όσους επιλέξουν την άυλη κάρτα θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν παντού, σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία ακόμα και στις λαϊκές αγορές, όπου υπάρχει δυνατότητα πληρωμής με POS. Όσοι επιλέξουν την κατάθεση των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό, θα πληρωθούν σε τρεις μήνες και το ποσό θα είναι μειωμένο κατά 20%», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων είσπραξης της νέας αυτής οικονομικής ενίσχυσης θα αρχίσει να λειτουργεί από τα μέσα Φεβρουαρίου και θα κλείσει στις 15-3-2023.

Οσοι πολίτες υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 28-2-2023 θα λάβουν τις πρώτες δόσεις της ενίσχυσης το αργότερο μέχρι τις 3-3-2023, ενώ όσοι υποβάλουν τις αιτήσεις τους την περίοδο από 1η έως 15 Μαρτίου θα λάβουν τις πρώτες δόσεις μέχρι τις 20-3-2023.

Καλάθι του νοικοκυριού

Μιλώντας για το καλάθι του νοικοκυριού, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως «εδώ και εβδομάδες κανένα προϊόν δεν είχε αύξηση».

«Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος από την Ευρώπη», παρατήρησε και είπε πως, «κανένα κράτος δεν μπορεί να καλύψει 100% το κύμα ακρίβειας».

Για το θέμα που έχει παρατηρηθεί με τη μείωση της τιμής και της ποσότητας, σημείωσε πως, «έχουμε επιβάλει πρόστιμα και σε λίγο θα δείτε και διαφορετική σήμανση. Εμείς ελέγχουμε το ποσοστό κέρδους».

«Βεβαίως και υπάρχει αισχροκέρδεια», παραδέχθηκε σημειώνοντας πως έχουν επιβληθεί «πάνω από 4.000 πρόστιμα για την αισχροκέρδεια».

Σχετικά με το «Καλάθι της Σαρακοστής», ο Νίκος Παπαθανάσης είπε πως από την άλλη εβδομάδα, οπότε θα ανακοινωθούν στα σαρακοστιανά, θα υπάρχουν 60 αντί για 40 προϊόντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.