Η Apple μπορεί να απογοήτευσε με τα αποτελέσματά της για το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του 2022, καθώς έχασε τόσο τις εκτιμήσεις, ενώ οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 5% στα 117,1 δισ. δολάρια, μια μείωση που σημειώνεται για πρώτη φορά από το 2019.

Η μείωση των πωλήσεων στο συγκεκριμένο τρίμηνο προβλημάτισε ιδιαιτέρως τους αναλυτές και τους επενδυτές, καθώς πρόκειται για μια περίοδο στην οποία σημειώνεται «αγοραστικός οργασμός», εξαιτίας των Χριστουγέννων, αλλά και των Black Friday, Cyber Monday.

Γιατί καταρρέουν Apple, Amazon, Alphabet- Φωτεινές εξαιρέσεις Microsoft και Meta

Επιπλέον προβληματισμό ενέκυψε από την καθοδήγηση της εταιρείας αναφορικά με την πορεία στο τρέχον τρίμηνο, καθώς προειδοποίησε ότι η ενίσχυση του δολαρίου και τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες είναι προκλήσεις οι οποίες μπορεί να αποβούν χειρότερες από μια ενδεχόμενη υποχώρηση της ζήτησης.

Εν μέσω αυτού του προβληματισμού οι αναλυτές δεν πτοούνται και όχι μόνο επιλέγουν τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού, αλλά αναμένουν κέρδη της τάξεως έως 30% το 2023.

Σε σημείωμα προς τους πελάτες της Wedbush Securities, ο αναλυτής Νταν Ιβές, χαρακτηρίζει τη μετοχή «Βράχο του Γιβραλτάρ», καθώς είναι μια σταθερή αξία που καταφέρνει πάντα να διαφεύγει από τις πιέσεις.

Η Wedbush Securities δίνει ως τιμή στόχο για τη μετοχή της πιο ακριβής εταιρείας στον κόσμο τα 180 δολάρια, σχεδόν 15% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής στα 154,50 δολάρια μετά από άνοδο 2,44%. Συγχρόνως διατηρεί τη σύσταση για αγορά της και μάλιστα ισχυρή.

Ακόμη πιο αισιόδοξος εμφανίζεται ο αναλυτής της Jefferies, Κάιλ Μακ Νίλι, ο οποίος δίνει τιμή στόχο στα 195 δολάρια, σχεδόν 30% σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης όταν και δημοσιοποιήθηκε η ανάλυση.

Φυσικά διατηρεί τη σύσταση «buy», ενώ οποιαδήποτε υποχώρηση της τιμής τη θεωρεί ως ευκαιρία αγοράς. Μπορεί σύμφωνα με τον ίδιο να μην πιάσει τους στόχους των εκτιμήσεων αναφορικά με τις πωλήσεις των iPhones, ωστόσο οι υψηλότερες τιμές θα απορροφήσουν τις όποιες πιέσεις στα έσοδα.

Το προηγούμενο τρίμηνο οι πωλήσεις από τα iPhones ανήλθαν στα 65,7 δισ. δολάρια χαμηλότερα των προβλέψεων των 68,3 δισ. δολαρίων. Εκτός στόχων και τα έσοδα από τους διαμορφούμενα στα 7,7 δισ. δολάρια αντί των 9,72 δισ. δολαρίων.

Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η μετοχή της Apple κατέγραφε κέρδη περί του 16% στην τρέχουσα χρονιά. Τα κέρδη αυτά έρχονται μετά από μια επεισοδιακή χρονιά το 2022, στην οποία η μετοχή απώλεσε 22%, καθώς οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου που είναι μετοχές ανάπτυξης επηρεάσθηκαν από τις αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders