Σε ακύρωση των προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος για συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ, για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, η ακύρωση των διακοπών ηλεκτροδότησης αφορά τις περιοχές που θα πληγούν από την «Μπάρμπαρα».

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε κεντρικούς άξονες της Αττικής

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει την Εύβοια, τις Βόρειες Σποράδες, την Μαγνησία, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Αττική.

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

Υπενθυμίζεται ότι από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου η Τροχαία προχώρησε σε επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων.

Τα οχήματα που περιλαμβάνονται στην απαγόρευση δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν:

  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
  • Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.
  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).
  • Ακόμη, από τις 06.00 ώρα αύριο 05.02.2023 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Παράλληλα, όλα τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Αττικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα