Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να χτυπάνε με σφοδρότητα και την Αθήνα όπου σε αρκετές περιοχές θα σημειωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, από τις πρώτες πρωινές ώρες αγριεύει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Χαλκιδική και τη Θράκη ενώ τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στη Χαλκιδική και τη Θράκη θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε κεντρικούς άξονες της Αττικής

Από τις προμεσημβρινές ώρες, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν (και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο), τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (ιδιαίτερα την ανατολική Μαγνησία), την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Από το απόγευμα στις Κυκλάδες (κυρίως στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, όπου θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Τι θα γίνει στην Αττική

Στην Αττική θα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής, στα ορεινά και ημιορεινά που από το μεσημέρι θα ενταθούν, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, οπότε θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τη Δευτέρα θα συνεχιστούν αλλά με μικρότερη ένταση.

Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Όπως ανέφερε η μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από νωρίς το πρωί της Κυριακής η Αττική θα ντυθεί στα λευκά, καθώς θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βόρεια του νομού και συγκεκριμένα στον Άγιο Στέφανο, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Ιπποκράτειος πολιτεία και Κρυονέρι.

Το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται πυκνή χιονόπτωση στα βόρεια του νομού, με αξιόλογες χιονοπτώσεις και στα βόρεια προάστια, στις περιοχές της Πεντέλης, του Διονύσου, της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας.

Ακόμη, χιονοπτώσεις με εξάρσεις θα σημειωθούν σε Πάρνηθα, Βίλια και Θρακομακεδόνες, ενώ χιονόνερο θα πέσει στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα