Πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου και για τους περισσότερους Έλληνες -τουλάχιστον- το πρώτο πράγμα στην ατζέντα είναι πώς θα τα βγάλουν πέρα τον μήνα.

Είναι, όμως, και κάποιοι που τον Φεβρουάριο τον έχουν συνδυάσει με τη «γιορτή των ερωτευμένων», που, αν και ξενόφερτη, έχει ενσωματωθεί για τα καλά στις συνήθειες του μεγαλύτερου μέρους του κόσμου.

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Προσοχή στις «ρομαντικές κυβερνο-απάτες» προειδοποιεί η ESET

Και, μπορεί να λένε ότι η αγάπη δεν αγοράζεται, όμως, οι ερωτευμένοι Αμερικανοί είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Συνολικά υπολογίζεται ότι θα ξοδέψουν περί τα 25,9 δισ. δολάρια σε δώρα αγάπης, περισσότερα από τα 23,9 δισ. δολάρια που διέθεσαν πέρσι, όπως προκύπτει από την ετήσια έρευνα της Εθνικής ΟμοσπονδίαΕ Λιανικής. Εφόσον η πρόβλεψη επαληθευτεί, θα πρόκειται για τη δεύτερη υψηλότερη δαπάνη τη συγκεκριμένη ημέρα από το 2004.

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες είπαν ότι σκοπεύουν να γιορτάσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σύμφωνα με την έρευνα, και δεν θα ξοδέψουν όλοι χρήματα για να το κάνουν. Αλλά αν σκοπεύετε να δείξετε την αγάπη σας με ένα δώρο ή μια εμπειρία, «μην χρεωθείτε ποτέ για αγάπη», λέει στο CNBC η οικονομική ειδικός Pattie Ehsaei.

Πιο γνωστή ως «Duchess of Decorum» του TikTok, η Ehsaei χρησιμοποιεί την 20ετή εμπειρία της σε νομικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για να παρέχει συμβουλές σχετικά με τα χρήματα, τη σταδιοδρομία και την κοινωνική εθιμοτυπία. Το να μην δημιουργεί χρέη κανείς στο όνομα της αγάπης είναι «Νο 1 οικονομικός κανόνας για σχέσεις».

Οι δαπάνες ανάλογα με τις ηλικίες

Αν η αγάπη μπορούσε να αποκτηθεί με χρήματα, οι millennials μπορεί να είχαν τις πιο επιτυχημένες ερωτικές σχέσεις. Οι ηλικίες 35 έως 44 σκοπεύουν να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 336 δολάρια για να εκφράσουν τον έρωτά τους. Είναι το μεγαλύτερο ποσό από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα που συμμετείχε στην έρευνα.

Οι ηλικίες 25-34 ετών σχεδιάζουν να διαθέσουν για την ημέρα  κατά μέσο όρο 238 δολάρια. Και οι δύο αυτές ηλικιακές ομάδες θα διαθέσουν πολύ περισσότερα από τον συνολικό μέσο όρο των 193 δολαρίων.

Τι θα αγοράσουν

Πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει με τα χρόνια, αλλά κάποια δώρα μεταξύ ερωτευμένων είναι διαχρονικά, με τα γλυκίσματα και τις ευχετήριες κάρτες να βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης για το τι θα αγοράσουν οι καταναλωτές για τις διακοπές.

Αυτοί, λοιπόν, που λένε ότι θα ξοδέψουν, να πού θα τα διαθέσουν:

·       Καραμέλες: 57%

·       Ευχετήριες κάρτες: 40%

·       Λουλούδια: 37%

·       Μια βραδινή έξοδο: 32%

·       Κοσμήματα: 21%

·       Δωροκάρτες: 20%

·       Ρούχα: 19%

Δώρα στα… μέτρα σας

Μερικοί καταναλωτές μπορεί να αγοράζουν περισσότερα από σοκολάτα και λουλούδια. Για παράδειγμα, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν η πιο δημοφιλής ημέρα αρραβώνων το 2020, σύμφωνα με τον ιστότοπο σχεδιασμού γάμων Wedding Wire.

Ωστόσο, όταν πρόκειται να αγοράσει κανείς ένα δαχτυλίδι αρραβώνων, σίγουρα θα θέλει να το βάλει στον προϋπολογισμό του νωρίτερα. Το μέσο δαχτυλίδι αρραβώνων κόστιζε 6.000 δολάρια το 2021, σύμφωνα με το The Knot 2021 Jewelry and Engagement Study.

Μάλιστα, η Ehsai προτείνει στα ζευγάρια που σχεδιάζουν να αρραβωνιαστούν να κάνουν μια ειλικρινή συζήτηση για τα οικονομικά τους πριν προχωρήσουν σε μια επισημοποίηση με… δαχτυλίδι.

Εάν, δε, τα οικονομικά είναι ζόρικα, συστήνει φθηνότερες εναλλακτικές, όπως ένα πιο οικονομικό δαχτυλίδι αρραβώνων αντί για διαμάντι. «Αυτά τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τόσα άλλα πράγματα, όπως προκαταβολή για ένα σπίτι, εξόφληση χρέους ή αποταμίευση», λέει χαρακτηριστκά.

Υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις και για άλλα δώρα, όπως αποξηραμένα αντί για φρέσκα τριαντάφυλλα, που διατηρούνται και για πολύ περισσότερο.

Τέλος, για ένα ρομαντικό δείπνο, μπορεί κανείς να απευθυνθεί σε ιστότοπους με κουπόνια, για προσφορές ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή