Μήνυμα πως με συνεχείς παρεμβάσεις και αναπροσαρμογές των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ – αντιμετωπίζονται όποια προβλήματα παρουσιάζονται στις μετακινήσεις των πολιτών, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», έστειλε ο Γιάννης Ξιφαράς.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, τόνισε πως από νωρίς το πρωί υπήρχε ενημέρωση για την κατάσταση των δρόμων, οπότε αναπροσαρμόζονταν τα δρομολόγια. «Μέχρι στιγμής, τα μέτρα που λάβαμε απέδωσαν, αφού είχαμε εγκαίρως συνεχή ενημέρωση για το τί επικρατούσε από νωρίς στους δρόμους, δηλαδή ποιοι ήταν ανοιχτοί και ποιοι όχι και προσαρμόζαμε αναλόγως τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Μάλιστα, να σας πως ότι ήδη εκτελούνται 245 δρομολόγια λεωφορείων από τα 280 συνολικά, ενώ από αυτά, τα 35 εκτελούνται μερικώς, δηλαδή δεν φτάνουν μέχρι το τέρμα, επειδή αφορούν βόρειες συνοικίες της Αθήνας, όπως η Πεντέλη και όμορες περιοχές».

Ποια δρομολόγια αστικών λεωφορείων δεν πραγματοποιούνται

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο κ. Ξιφαράς τόνισε ότι ποτέ δεν διακόπηκε η σύνδεση με το αεροδρόμιο, αλλά από ένα σημείο και μετά οι επιβάτες συνέχιζαν με τον Προαστιακό. «Η σύνδεση με το αεροδρόμιο δεν διακόπηκε ποτέ», τόνισε ο γ.γ. Μεταφορών, επισημαίνοντας ότι «για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση προς το Ελευθέριος Βενιζέλος, “κλειδώσαμε”, τις γραμμές με τον Προαστιακό, οπότε με μετεπιβίβαση των πολιτών στη Δουκίσσης Πλακεντίας  διασφαλίσαμε τη σύνδεση με το αεροδρόμιο στο 100%».

Τέλος, μιλώντας για την αυριανή ημέρα, ο κ. Ξιφαράς σημείωσε ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν με τον ίδιο σχεδιασμό, προσαρμόζοντάς τον διαρκώς στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, ενώ συμβούλεψε τους πολίτες που έχουν ανάγκη να μετακινηθούν, να ενημερώνονται από την εφαρμογή του ΟΑΣΑ ή το τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού, καθώς και από τα μηνύματα της τηλεματικής στις στάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μητσοτάκης για τον φράχτη στον Εβρο: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, θα τελειώσει
Επικαιρότητα |

Μητσοτάκης: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

«Θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές», είπε από τον Γέρακα μιλώντας στους πολίτες.