Την Chelsea, την πρώτη κούκλα με σκολίωση παρουσίασε η Barbie, συνεχίζοντας -όπως τονίζει- να πρεσβεύει τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από το 1959, σκοπός της Barbie είναι να εμπνεύσει κάθε κορίτσι να γίνει ό,τι ονειρεύεται. «Αυτό το μήνυμα είναι και πάλι επίκαιρο, καθώς φέτος παρουσιάζει την πρώτη κούκλα με κηδεμόνα σκολίωσης, εμπνέοντας τα παιδιά να δημιουργούν ιστορίες και να γνωρίζουν τον κόσμο γύρω τους, μέσα από το παιχνίδι με κούκλες», σημείωνει.

Έρχεται η πρώτη Βarbie με ακουστικά βαρηκοΐας

100 χιλ. παιδιά στις ΗΠΑ με σκολίωση

Όπως τονίζει η εταιρεία, περισσότερα από 100.000 παιδιά διαγιγνώσκονται με σκολίωση κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.Στο πλαίσιο αυτό, με τη δημιουργία της Chelsea με σκολίωση, μιας κούκλας με καμπυλότητα στη σπονδυλική στήλη και με αποσπώμενο κηδεμόνα, η Barbie αναφέρει πως συνεχίζει να ενθαρρύνει τα παιδιά να παίζουν με κούκλες που αντικατοπτρίζουν στοιχεία του εαυτού τους και εξοικειώνονται με τη χρήση ορθοπεδικού εξοπλισμού, όπως είναι ο κηδεμόνας σπονδυλικής στήλης ή σκολίωσης.

Κατά τον σχεδιασμό της νέας κούκλας, η Mattel συνεργάστηκε με τον νευροχειρουργό και ειδικό στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, Δρ. Λουκ Μασίζιν, ο οποίος έδινε συμβουλές στους σχεδιαστές, καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης της κούκλας.

Η Lisa McKnight, SVP και Global Head of Barbie & Dolls της Mattel δήλωσε, «Πιστεύουμε στη δύναμη της εκπροσώπησης και δεσμευόμαστε να δημιουργούμε κούκλες με ποικιλία στην εμφάνιση, ώστε τα παιδιά να μπορούν να δουν τον εαυτό τους στην Barbie. Αυτό γιορτάζουμε σήμερα, με τη μικρή αδερφή της Barbie, την Chelsea. Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε την πρώτη κούκλα με αποσπώμενο κηδεμόνα πλάτης, αντικατοπτρίζοντας έτσι τον κόσμο που βλέπουν τα παιδιά γύρω τους. Η κούκλα Chelsea δημιουργεί ακόμα περισσότερους τρόπους για να εξάψει τη φαντασία των παιδιών ενώ παράλληλα τα βοηθάει να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και ιδίως την ενσυναίσθηση, μέσω του παιχνιδιού με κούκλες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή