Συνθήκες μετωπικής σύγκρουσης με προσωποποιημένα χαρακτηριστικά εμπεδώνεται μέχρι τις κάλπες πια ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι επιχειρούν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ακροατηρίων τους καθ’ οδόν προς τη διπλή, κατά τα φαινόμενα, αναμέτρηση. Πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν «μονόδρομο» αυτή τη «man to man» (πρόσωπο με πρόσωπο) πολιτική αντιπαράθεση, που επιτρέπει στην κάθε πλευρά να διατυπώνει τα δικά της σκληρά διλήμματα.

Το Μαξίμου επιμένει στο ερώτημα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας;», βγάζοντας μπροστά με κάθε ευκαιρία το φθαρμένο, «βαρύ» όπως θεωρούν στην κυβέρνηση, παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου απαντά με το δικό της ερώτημα «Δημοκρατία ή ΝΔ;», στοχεύοντας την κριτική της προσωπικά στον Πρωθυπουργό και σε ζητήματα που, όπως πιστεύουν, πλήττουν την κυβερνητική εικόνα.

Σήμερα στη Βουλή, αύριο στο κόμμα

Μετά από τρεις προεκλογικές ομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Περιστέρι, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δρομολογεί παρεμβάσεις σήμερα και αύριο. Η μία στη Βουλή στο πλαίσιο ψήφισης του νομοσχεδίου για τις ένοπλες δυνάμεις.

Ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να μιλήσει στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, με εξαίρεση την προγραμματισμένη για αύριο ψήφιση της ρύθμισης – φραγμού στο κόμμα Κασιδιάρη.

Αλλά και στο συγκεκριμένο θέμα (άμυνα, θωράκιση ενόπλων δυνάμεων κ.λπ.) η κυβέρνηση καταγράφει δημοσκοπικά σαφές προβάδισμα στις συγκρίσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίαζε χθες το βράδυ, μετά την ομιλία Τσίπρα στο «Ιβανώφειο», ότι συνιστά «απύθμενο θράσος» το «να φορά πατριωτικό και δημοκρατικό προσωπείο αυτός που συγκυβέρνησε με εθνικολαϊκιστές, αυτός που δεν ψήφισε την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και τις διεθνείς συμμαχίες ενίσχυσης της πατρίδας».

Η δεύτερη παρέμβαση Μητσοτάκη αναμένεται ενώπιον κομματικού ακροατηρίου αύριο το απόγευμα, οπότε προδιαγράφονται σήματα εκλογικής εγρήγορσης, γαλάζιας αυτοπεποίθησης και υψηλοί τόνοι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος αναμένεται συγκεκριμένα να μιλήσει στην εκδήλωση για την κοπή πίτας του στενού συνεργάτη του, γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιου Κονταδάκη στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Κόντρα για το debate

Στο μεταξύ μαίνεται κόντρα για το debate Μητσοτάκη – Τσίπρα, το οποίο και οι δύο δείχνουν να θέλουν αλλά… αλλιώς και αλλού! Πάντα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε προνομιακές τις απευθείας αντιπαραθέσεις του με τον Μητσοτάκη, εξού και η Κουμουνδούρου επαναφέρει το αίτημα για ένα τηλεοπτικό debate.

Για την ακρίβεια η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου συνέδεσε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρα», που ευθέως προβάλλει η ΝΔ, με την ανάγκη διεξαγωγής debate. «Το δίλημμα το θέτουμε επτά χρόνια τώρα, με συνεχείς προσκλήσεις σε τηλεμαχία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που το βάζει στα πόδια» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μαξίμου από την πλευρά του επιχειρεί να στριμώξει την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα από την ίδια την απόφασή της να απέχει από τη Βουλή. Ενδεικτικά τα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θεωρώ ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης και οδηγεί την χώρα σε εκτροπή και έτσι ακολουθώ την τακτική απονομιμοποίησης του κοινοβουλίου για να μην συζητήσω στο ναό της δημοκρατίας με αυτόν που κατηγορώ ως υπεύθυνο για την δημοκρατική εκτροπή. Δηλαδή, με αυτόν που κατηγορώ δεν συζητώ στο κοινοβούλιο αλλά συζητώ στα τηλεοπτικά κανάλια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης